Koncert

2023.09.01. 19:42

Apa és fia koncertjével zárult a Hattyúkerti Zenés Esték sorozat a félegyházi könyvtárban – galériával, videóval

Méltó lezárása volt a Hattyúkerti Zenés Esték sorozatnak Tóth Gyula és dr. Tóth Ákos csütörtök esti koncertje a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, ahol ismét telt ház fogadta a fellépőket. Apa és fia „...Szól egy dal – Megható, érdekes ...” című koncertjén könnyűzenei darabok, megzenésített versek, jól ismert hazai és külföldi slágerek, saját szerzemények egyaránt felcsendültek. Míg az édesapa Tóth Gyula gitározott és énekelt, fia dr. Tóth Ákos klarinéton, szaxofonon és tárogatón játszott.

Vajda Piroska

Hattyúkerti Zenés Esték sorozatnak volt vendége Tóth Gyula és dr. Tóth Ákos

Fotó: Vajda Piroska

A koncerten Petőfi 200 emlékév tiszteletére több megzenésített Petőfi Sándor vers is elhangzott, így például a Fürdik a holdvilág az ég tengerében, a Rózsabokor a domboldalon és a Befordúltam a konyhára című művek. A repertoárban több könnyűzenei sláger is helyet kapott, így például a The Beatles – Eight Days A Week című száma, a Shrek animációs film Hallelujah betétdala és a hatvanas évek világslágere, a Besame mucho (Szeretlek én). Tóth Gyula saját dala, a Végtelen tér a májust idézte meg. A műsort Zorán és Elvis Presley dalai zárták.  

A könyvtár zenés esték sorozata Félegyháza és a környék tehetséges művészeinek biztosít bemutatkozási lehetőséget, a közönségnek pedig kellemes esti szórakozást. Az idei első zenés est vendége Vas László és tanítványa, Ónodi András Máté volt, akik tekerőlanton játszottak. Majd az Ében Klarinétegyüttes koncertjével folytatódott a sorozat. Benedek-Tein Edina, Török Tímea, Petróczi Lilla, Tarjányi Hanna, dr. Tóth Ákos és Süveges Sándor várta a zenekedvelő közönséget. Utánuk a kiskunfélegyházi Felber Gabriella operaénekes, a Magyar Állami Operaház énekmestere, Fekete Károly énekkari művész és Kálvin Balázs korrepetitor lépett fel a sorozatban. Az utolsó előtti előadáson Varga Katicát, a Magyar Örökség díjas Credo együttes énekesét hallhatta a félegyházi közönség. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!