Sikerek

2023.08.24. 06:55

A kecskeméti Hargitai Leila zongoratehetségét a világ számos pontján elismerik

A zongorista Hargitai Leila jó úton halad a világsiker felé. A 19 éves kecskeméti lány ebben az évben is már számos sikert elkönyvelhetett, többek között Tel-Avivban nemzetközi második díjat nyert.

Sebestyén Hajnalka

Hargitai Leila

Fotó: Beküldött fotó

Hargitai Leiláról az elmúlt években már többször írtunk. Először még a kodályos diákévei alatt elért sikereiről adtunk hírt, majd középiskolás korától jöttek a még nagyobb eredmények rangos hazai és nemzetközi versenyekről. Játszott többek között New Yorkban, a Carnegie Hallban, a világ egyik legismertebb koncertkomplexumában is. 

A kecskeméti Kodály iskola után Budapesten folytatta tanulmányait, középfokú tanulmányaival párhuzamosan végezte a Tóth Aladár Zeneiskola zongora szakát, ahol Eckhardt Gábor Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, egyetemi tanárnál tanult. Jelenleg Budapesten, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus zongora szakán másodéves, Várjon Dénes Kossuth-díjas magyar zongoraművész, és Kemenes András tanítványaként. 

Hargitai Leila egy versenyen
Fotó: Beküldött fotó

Leila elmesélte: az idei esztendő eddigi legkiemelkedőbb sikere, hogy Izraelben, Tel-Avivban  megrendezett nemzetközi versenyen 2. díjat nyert. 

– A verseny első fordulója online  került megrendezésre, a döntő pedig élőben, Tel-Avivban. Nagyon izgalmas volt, nagyon barátságosak és közvetlenek voltak – elevenítette fel emlékeit a fiatal tehetség, majd további részleteket osztott meg. 

– Egy kisebb teremben játszottam, egy kiváló zongorán, Beethoven és Rachmaninov műveket. 

Nemzetközi 2. díjat nyertem, oklevél mellé pénzjutalmat is átvehettem. 

Szakmai sikereim eléréséhez a Nemzeti Tehetség Központ támogatása nagyban segített, és persze családom, és barátaim is sokat jelentenek számomra – tette hozzá. 

Fotó: Beküldött fotó

Leila járt Stockholmban is, nem sokkal Tel-Aviv előtt. 

Mint a Talentum Hungarikum program ösztöndíjasa, a nagykövetség felkérésére játszott a svéd fővárosban kamaraestet csellista partnerével. 

Emellett több fellépése volt Budapesten, és vidéken is.  

A jövőben számos lehetőség vár Leilára. 

– 2024-ben végzek az alapképzéssel az egyetemen, majd jön a mesterképzés, ez további 2 év. Hosszabb távon gondolkodom a doktori iskolán, de mindeközben szeretnék nyitott maradni, utazni, világot látni, és minél több tudást magamba szívni – árulta el. 

– Nagyon várom már az új tanévet. Nagy megtiszteltetés, hogy Várjon Dénes, Kemenes András, Némethy Attila, Csalog Gábor és még számos kiváló művésztől tanulhatok – mondta végül. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!