kecskemét

2021.06.03. 07:49

Kimagasló sikert ért el a fiatal zongorista, Hargitai Leila

Hargitai Leila most lehetőséget kapott egy második New York-i fellépésre.

Sebestyén Hajnalka

Hargitai Leila

Forrás: Beküldött fotó

Újabb kimagasló zongorasikert ért el Hargitai Leila Ditta. Az egykori kodályos 17 éves diáklány most lehetőséget kapott egy második New York-i fellépésre.

Leila kiskora óta rendszeresen ér el komoly eredményeket hazai és nemzetközi megméretéseken. Egy néhány hónappal korábbi nemzetközi győzelmének köszönhetően zongorázhat majd New Yorkban, a Carnegie Hallban, a világ egyik legismertebb koncertkomplexumában. Ennek időpontja a járvány miatt csúszott.

A diáklány a napokban újabb sikert könyvelhetett el. Az American Fine Arts Festival online versenyen első díjjal jutalmazták, mellyel egy újabb fellépési lehetőség jár, New Yorkban, a Carnegie Hallban. Emellett európai zenei programokra kapott még ösztöndíjat.

Leila Budapesten a Patrona Hungariae gimnáziumba jár, a középfokú tanulmányaival párhuzamosan végzi a Tóth Aladár Zeneiskola zongora szakát, ahol Eckhardt Gábor Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, egyetemi tanárnál tanul. Érettségi után Budapesten, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora szakán szeretné folytatni a tanulmányait.

Hargitai Leila
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!