Balett

2023.01.10. 18:36

A Diótörő című darabot mutatták be a dusnoki művelődési házban

Csajkovszkij Diótörő című balettjét mutatták be helyi táncosok és vendégművészek a dusnoki művelődési házban.

Zsigmond Enikő

A telt házas előadás hatalmas sikert aratott Dusnokon

Fotó: Zsigmond Enikő

Különleges élményt kínált a közelmúltban Dusnokon Csajkovszkij világhírű balettje, a Diótörő, mely a művelődési ház színpadán elevenedett meg helyi táncosok és vendégművészek segítségével. 

Az előadás megálmodója és koreográfusa Naske-Fábián Anikó, aki a Balett Intézetben kezdett táncolni kislányként, majd a Budapest Tánciskolában folytatta tanulmányait. Táncos és próbavezető diplomát a Magyar Táncművészeti Egyetemen szerzett. Táncolt a MU-Terminálban, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban, a Közép-Európa Táncszínházban, a Vígszínházban, a Magyar Állami Operaházban, és többek között fellépett a Szegedi Szabadtéri Játékokon is – tudtuk meg az egyik tanítvány édesanyjától. 

Naske-Fábián Anikó 2021 szeptemberében indította el klasszikusbalett-alapú moderntánc-képzését Dusnokon, két korcsoportban. S mint mondták, a képzés nemcsak a lépések, technikai elemek megtanítására fókuszál, hanem a kis növendékek a kecsességet, finom eleganciát is elsajátítják, mindezt játékosan, sok szeretettel adja át nekik. 

A közös munka eredménye beérett, a vendégművészekkel, fény- és hangtechnikával, csodálatos díszletekkel és jelmezekkel, frizurákkal színesített telt házas előadás hatalmas sikert aratott Dusnokon, hatalmas tapssal díjazták a táncosokat, artista művészeket. Hogy mindez megvalósulhatott, rengeteg háttér­munkára is szükség volt. Naske-Fábián Anikó és férje végezték a munka oroszlánrészét, a jelmezek Rácz Márti keze alatt születtek meg, a díszlet megalkotásában Gulyás Éva segített, a táncosok frizuráját pedig Tamaskó Péterné Éva készítette el. 

A szervezők és a táncosok bíznak abban, hogy a balett hagyománnyá válik Dusnokon, színesítve ezzel is a falu kulturális palettáját. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!