Pályamunkák

2022.11.27. 15:02

Kiskunhalas természeti értékeit mutatja be a fotókiállítás – galériával

A Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület hirdetett fotópályázatot, hogy bemutassák Kiskunhalas természeti értékeit, összesen negyvenöt alkotó több mint száz fotójából válogatták ki a legjobbakat, amelyekből kiállítás nyílt a Közösségek Házában, ahol díjazták a legjobb felvételek készítőit.

Pozsgai Ákos

Több tucat alkotó munkáiból válogatták ki a legjobbakat a kiállításra

Fotó: Pozsgai Ákos

Nyolc évvel ezelőtt jött létre a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület azzal a céllal, hogy védje a Kiskunhalason és környékén található természeti értékeket. – Igyekszünk lendületes, fiatalos programokat szervezni, ahova életkortól függetlenül minden természetszerető és a környezetvédeleméért tenni akarót várunk a soraink közé – mondta a kiállításmegnyitón Greguss Viktor egyesületi elnök. 

A szervezet a természetjáró túrákon és más közösségi és kulturális programokon kívül rendszeresen felemeli szavát a környezetszennyezés ellen, együttműködik az önkormányzattal, valamint a környezetvédelmi hatóságokkal és más szervezetekkel az illegális szemétlerakók felkutatása és felszámolása, valamint a környező vizeket szennyező jelenségek megszüntetése érdekében. Rendszeresen szerveznek faültetést és együttműködik a városi intézményekkel a helyi fásítási programokban is.

Az egyesület idei őszi fotópályázatára negyvenöt alkotó küldte be több mint száz felvételét, amelyek közül a Ferincz János, Daróczi Csaba és Kiss Csaba alkotta, elismert fotográfusokból álló három fős zsűri választotta ki a legjobb felvételeket, amelyekből a Közösségek Házában nyílt kiállítás. 

A legjobb tizenkét fotó pedig felkerül a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület jövő évi falinaptárára is.

A fotópályázat első és második helyét Balla Tihamér felvételei kapták, valamint a zsűri különdíját is ő nyerte el. A közösségi médiában tartott közönségszavazás díját Papp Brigitta nyerte, míg a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület különdíját Hunyadiné Székely Márta kapta.

A bemutatott képeket Kohout Zoltán újságíró, fotós ajánlotta a látogatók figyelmébe és nyitotta meg a kiállítást, amely jövő január végéig lesz megtekinthető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!