Rendezvény

2022.10.25. 11:58

A kissolti nyugdíjasok voltak a baráti találkozó házigazdái

Tizennegyedik alkalommal rendeztek Solton baráti népdalos találkozót a Vécsey Károly Művelődési Házban, amelynek házigazdája a Kissolti Nyugdíjas Egyesület volt.

Lencsés P. Anna

Fotó: Shutterstock.com / illusztráció

A találkozón Gyetvai Imre alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Szabó Mihály gitárkamarája hangulatos műsora alapozta meg a jó hangulatot. Hegedűs Józsefné, a Kissolti Nyugdíjas Egyesület elnöke elmondta: – Az idősek hónapjára időzítettük rendezvényünket. A mi dalkörünk megalakulásának huszadik esztendejében jár, az elmúlt években nagyon sok baráti kapcsolatot kötöttünk. Most öt dalkört hívtunk meg, amelyek színvonalas műsorral készültek rendezvényünkre. Régi ismeretség köt öszsze bennünket. Szívesen veszünk részt egymás rendezvényein. Fontosak számunkra ezek a baráti szálak és az együtt éneklés öröme. Ezek a rendezvények mindig megújulást hoznak számunkra, ahol szívesen hallgatjuk meg egymás előadását. Valamennyiünk célja, hogy őrizzük gazdag népdalkincsünket és tovább is adjuk. 

A találkozón fellépett a baracsi Vadalma Népdalkör, a nagyvenyimi Aranydaru Nyugdíjas Klub Dalköre, a Hantosi Népdalkör, a dunaújvárosi Búzavirág Dalkör, a kunadacsi Életet az Éveknek Népdalkör és a házigazda Kissolti Nyugdíjas Egyesület dalköre. 

A dalos találkozó ebéddel, baráti beszélgetéssel és közös nótázással folytatódott, amelyhez a solti Alberczki duó hangulatos zenei műsora is hozzájárult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!