Lakitelek

2022.07.06. 18:48

A bolygó védelmére is figyelnek az Alpárfeszten

Tavaly óta új helyszínen, a lakiteleki tőserdei Autós Campingben rendezik meg az Alpárfesztet. A dél-alföldi minifesztivál július 7–9. között várja az anti-mainstream muzsika kedvelőit.

Vajda Piroska

Fotó: Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

Ez egy olyan minifesztivál, ahol nincs nemzetközi sztárdömping, nincs több színpad, és nincsenek szponzorok minden sarkon, ugyanakkor sajátos, semmihez nem hasonlítható egyedi bájával kilenc éve nyűgözi le az underground műfajok és a tiszai táj szerelmeseit. 

A szervezők idén is az eddigi jól bevált menüvel készülnek, a reggae-től a funk muzsikán át egészen a fúziós és modernmetal produkciókig, mindenféle izgalmas stílus képviselteti magát az Alpárfeszt három napja alatt. 

Sokakkal együtt jelen lesz a színpadon például a nemrég vadiúj nyári EP-vel előrukkoló Kies, az ősz óta friss korongjával országszerte turnézó Idegen, a Mayfly, amelyek szintén pár hónapja dobták piacra debütáló nagylemezüket, valamint a Dystopia, a Don Gatto, és a Continoom zenekar is. 

És ahogy a közönség megszokhatta már az Alpárfeszt eddigi évadjaiban, itt a koncertek mellett kiemelt hangsúlyt kap a bolygóvédelem is. 

Egyik első hazai fesztiválként az Alpárfeszt crew már évekkel ezelőtt kitiltotta a PET-palackokat a buliból, az italokat kizárólag újrahasznosítható poharakba mérik majd ezen a nyáron is. 

Tavaly óta pedig a fellépők és a szervezők közül sokan – már alapítóként – csatlakoztak a Rock the Planet – zenészek a bolygóvédelemért elnevezésű kampányhoz. Míg előző nyáron a fesztivál melletti Holt-Tisza-szakaszt tisztították meg, idén egy különleges szemétszedős sorversennyel készülnek – olvasható a rockbook.hu ajánlójában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!