Tárlat

2022.01.27. 14:07

Bódi Kati alkotásaiból nyílt kiállítás Félegyházán, a Hattyúházban

Már látogatható Bódi Kati legújabb kiállítása a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Vajda Piroska

Bódi Kati a megnyitón. Fotó: Vajda Piroska

Emlékek és madarak címmel Bódi Kati grafikusművész alkotásaiból nyílt kiállítás a napokban a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A művésznő tárlata két könyvhöz készült illusztrációit mutatja be. A látogatók két könyv, Halász Margit: A pipás asszony fia, valamint Lázár Ervin: Öregapó madarai csodálatos rajzait nézhetik meg február 18-ig a könyvtárban. 

A rendhagyó kiállításmeg­nyitón Miklya-Luzsányi Mónika író, publicista beszélgetett az alkotóval. A beszélgetésből kiderül, hogy régi jó ismerősök, munkatársak, hiszen több közös alkotás is fűződik a nevükhöz, mint például a református és az evangélikus hittankönyvek. A kiállításmegnyitó vendégei azt is megtudhatták, hogy Bódi Katinak tanulmányai befejezése óta folyamatosan jelennek meg illusztrációi könyvekben, újságokban, elsősorban gyerekeknek szóló témában. Egyik legkedvesebb témája a természet. Növényhatározókban, természet témájú kiállításokon, tanösvényeken több száz növény- és állatrajza szerepel. Művészeti tevékenysége széles körű, sokféle stílusban és technikával dolgozott már, a papírkollázstól a digitális fotóátdolgozásig, a textilképektől az üveginstallációkig. A beszélgetésből azt is megtudhatták az érdeklődők, hogy Bódi Kati számtalan bibliai történetet is megrajzolt már. Életének fontos része az Istennel való kapcsolata. Úgy nyilat­kozott: eszköz vagyok Isten kezében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!