Hagyományőrzés

2021.12.12. 19:53

Kun harcosok csaptak össze a miklósi Virág-kúria udvarán 

Hagyományőrző napot tartottak a Magyar Etnosport Szövetség, a Hunor Lovas Egyesület és a helyi Ilon­csuk Szabadcsapat Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Vidék Hálózat szakmai támogatásával a napokban Kunszentmiklóson.

Gulyás Sándor

A program középkori kun gyalogos harci bemutatóval kezdődött

Fotó: GULYAS SANDOR

A program középkori kun gyalogos harci bemutatóval kezdődött a Virágh-kúria udvarán, az Iloncsuk Szabadcsapat tagjainak közreműködésével. Az érdeklődők mindemellett bepillantást nyerhettek őseink mindennapjaiba, megtekintették fegyvereik és harci sátruk rekonstrukcióit. Megízlelhették a tájegységre jellemző birkapörköltet, sülteket és a juhsajtot. 

– A hagyományőrző napot első ízben rendeztük meg Kunszentmiklóson. A program célja, hogy felhívjuk a figyelmet a hagyományőrzés fontosságára. A helyszín kiválasztásánál kiemelt hangsúlyt kapott, hogy a városban működik szövetségünk oszlopos tagja, az Iloncsuk Szabadcsapat Egyesület – mondta el hírportálunk érdeklődésére dr. Tóth Judit, a Magyar Etnosport Szövetség elnökségi tagja. 

A szervezők a program összeállításakor nagy gondot fordítottak arra, hogy az érdeklődők hiteles képet kapjanak miként éltek, harcoltak kun őseink. A rendezvény keretében Széchenyi István születésének 230. évfordulójáról és Virágh Gedeon huszárőrnagyról is megemlékeztek. A konferencián gróf Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Magyar Nemzeti Múzeumot alapító Széchényi Ferenc leszármazottja tartott előadást a haza megmentőjéről. 

Kun harcosok csaptak össze

Kunszentmiklós Hagyományőrző napot tartottak a Magyar Etnosport Szövetség, a Hunor Lovas Egyesület és a helyi Iloncsuk Szabadcsapat Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Vidék Hálózat szakmai támogatásával Kunszentmiklóson. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!