Országos Könyvtári Napok

2021.10.07. 09:00

Ingyenes beiratkozás a kiskőrösi könyvtárba

Szombatig tart az Országos Könyvtári Napok programsorozat, amelyhez Kiskőrösön is csatlakoztak.

Barta Zsolt

Turán Istvánné, a Petőfi Sándor Könyvtár igazgatója lapunknak elmondta, hogy hétfőn egész napos diafilmvetítéssel várták a gyermekeket a könyvtárban. Az esemény partnerintézményei a Harangvirág óvoda és a KEVI általános iskolája volt. Hangsúlyozta, hogy a digitális platformokon is nagy érdeklődést váltott ki a rendezvény, mivel több mint 80 óvodás és iskolás vett részt a rendezvényen.

Október 07-én, csütörtök délután öt órakor Sólyom Tamás és Tábi Tamás verskoncertjére hívják és várják az érdeklődőket a művelődési ház kamaratermébe, amelyen magyar költők megzenésített versei szólalnak meg. Pénteken este ötkor Turán István helytörténész „Ha akadékoskodnak, az ünnepséget áthelyezzük Szabadszállásra!” – Az 1948-as Petőfi-­centenáriumi év nyi­tánya Kiskőrösön címmel tart előadást a könyvtár földszinti termében.

Szombat délelőtt ingyenes beiratkozásra lesz lehetőség a könyvtárban. A korábbi évek tapasztalata alapján legalább két tucat embert várnak. A héten „Tiszta lappal” amnesztiahetet hirdettek. Az igazgatónő arra számít, hogy legalább a meg­késett olvasók negyede él a kivételes lehetőséggel. Azaz büntetés nélkül visszaviheti a kikölcsönzött könyveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!