kecskemét

2021.10.07. 13:06

Három napig ünnepel a Ciróka Bábszínház

Október második hétvégéje az ünneplés jegyében telik a kecskeméti Ciróka Bábszínházban: a teátrum a hivatásossá válás 35. évfordulóján izgalmas vendégelőadásokkal és új bemutatóval várja nézőit.

Hraskó István

Fotó: Ujvári Sándor

A 3 nap 5 előadás programsorozat minden korosztály számára tartogat meglepetést október 9. és 11. között. A legkisebbeket, vagyis a 4 éven aluliakat a KL Színház Izeg-mozog című vendégelőadására várják október 10-én, vasárnap két alkalommal, 9.30-kor és 11 órakor. A húszperces előadás alatt a kis nézők elmerülhetnek a hangok, színek, fények, formák, ízek és szagok világában, a végén pedig közös játékban is részt vehetnek.

Az óvodásokat október 9-én, szombaton, 10.30-tól a piros sipkás vidám fickó, Vitéz László szórakoztatja majd. A vásári játékok hamisítatlan hőse most az elásott kincset keresi, közben pedig megküzd a pokolbéli ördögökkel, amelyben ezúttal is nagy segítségére lesz a palacsintasütője.

Az iskolásoknak a bábszínház legújabb produkciójával, az új évad első premierjével, az Ilka titka című előadással készülnek.

Az izgalmakkal teli, humoros történet főszereplője Ilka, aki rendkívül kedves és szeretetreméltó kislány – egészen addig, amíg szülei szófogadóan teszik, amit tőlük kíván. Az ünnepi előadás vasárnap 16 órakor kezdődik.

A produkció főszerepében a társulat új színésze, Darvas Emőke mutatkozik be. Cseri Hanna rendező – a darab színpadi változatának szerzője is egyben – ötödéves, végzős rendezőhallgatóként állította színpadra az Ilka titkát. A zeneszerző, Gyüdi Eszter ugyancsak most debütál a Ciróka Bábszínházban. A bábok és a díszlet Grosschmid Erik munkája. A további szerepekben Fülöp József, Krucsó Júlia Rita, Lendváczky Zoltán és Szörényi Júlia látható.

A felnőtt nézők örömére pedig visszatér a Cirókába Fabók Mariann, aki október 11-én, hétfőn, 19 órától Mikszáth Kálmán A fekete kakas című művéből készült lélekemelő előadással varázsolja el újra a közönséget. A szülinapos hétvégén a színházzal egyidősek, vagyis az idén 35 éves nézők vendégek. És mivel nincs születésnap meglepetés nélkül, így mindhárom napon az előadások végén a társulat a nézőkkel közösen is megünnepli a kerek évfordulót.

Az óvodásokat szombaton Vitéz László szórakoztatja majd
Fotó: Hraskó István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!