Kecskemét

2021.05.19. 14:38

A Mosolygó Szemekért Alapítványt támogatta a Mélymerülés utcalap

A Mélymerülés Utcalap idei első lapszámának vásárlói és további pártolók felajánlásai révén 320.000 forint összegű támogatást adott át szerda délelőtt a tanulásban akadályozott gyermekek és fiatalok oktatását és művelődését segítő kecskeméti Mosolygó Szemekért Alapítványnak.

Bajáki Zsanett

A Mélymerülés Utcalap vásárlói, támogatói révén összegyült összeg átadása a Mosolygó Szemekért Alapítvány képviselőinek. A sajtónyílvános eseményen a Mosolygó Szemekért Alapítvány részéről: Pappné Tóth Anikó(b), az Alapítvány kuratóriumi tagja és Homoki Márta(j), a Kecskeméti EGYMI intézményvezetője vesz részt. Az adománygyűjtőket a Védőháló Karitatív Egyesület részéről Somogyi Tímea Anna(b) elnök, 2017. évi Richter Aranyanyu díjas szociológus, míg a Mélymerülés Utcalap szerkesztőségét Libor Zoltán(b2) irodalmi szerkesztő képviseli.

Fotó: Bús Csaba

A Mélymerülés Utcalapot kiadó Védőháló Egyesület képviseletében Somogyi Tímea Anna elnök, a lap színeiben Libor Zoltán irodalmi szerkesztő adta át az idei első lapszámból összegyűjtött 320.000 forint támogatást a Mosolygó Szemekért Alapítvány kuratóriumi tagjának, Pappné Tóth Anikónak, illetve Homoki Mártának, a Kecskeméti EGYMI intézményvezetőjének.

Az adománnyal az intézmény tanulóinak őszi kirándulásához tudtak hozzájárulni.

A Mélymerülés című utcalapot az ötletgazdák 2020. januárjában hozták létre jótékony célok érdekében. A céljuk az volt, hogy saját szellemi erejük összerakásával egy színvonalas művészeti utcalapot készítsenek, amelyet évente négy alkalommal, nyomtatott formában juttatnak majd el olvasóik kézbe.

A lap hiánypótló karitatív és egyben kulturális tevékenységére mások is felfigyeltek, hiszen a zsűri beválasztotta a Mélymerülés magazint a Civil Díj 2021 döntősei közé. A kecskeméti kiadvány a Legígéretesebb új szervezet kategória egyik döntőse az Alteregom Egyesület és a Szabados Boys Alapítvány társaságában. Még várják a szavazatokat, a díjátadóra június 2-án kerül sor a tervek szerint és a járványhelyzet függvényében.


Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!