programok

2020.08.10. 19:56

Megtartják az augusztus 20-i rendezvényeket Kalocsán

Bár a legtöbb augusztus 15-e utáni fesztivált és rendezvényt a meghosszabbított veszélyhelyzeti intézkedések miatt lefújták, a város augusztus 20-ai programjai nem maradnak el.

Gábor János

Idén több népszerű tradíció, például a fáklyás csónakfelvonulás is hiányzik majd a programból

Forrás: PN

Az ilyenkor hagyományos ünnepségekre, szentmisékre és a kenyérszentelésre kivétel nélkül sort kerít Kalocsa Város Önkormányzata és a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye. Az esti koncerten érvényesíteni fogják a létszámkorlátot, így csak azt engedik be, aki előre regisztrált.

– Augusztus 20-án érseki szentmisével kezdünk 9.30-kor, a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban, majd megemlékezés lesz államalapító Szent István királyunkról 11 órakor, az Asztrik téren – vázolta Stadler Ferenc, az ünnepi programot szervező Kalocsai Művelődési Központ és Könyvtár helyettes vezetője.

– Délután 14.30-tól ünnepi testületi üléssel és a városi kitüntető díjak, illetve a díszpolgári cím átadásával folytatódik a nap, aztán 17 órakor ismét ünnepi mise lesz, a Szent István király templomban, ahol Szent István ereklyéje is kiállításra kerül. Ezután menet indul az Asztrik térre, ahol az Országzászló emlékműnél megáldják az új kenyeret – sorolta.

A program este nyolckor, az Érsekkert szabadtéri színpadán folytatódik az Ismerős arcok zenekar koncertjével. Ezen az ingyenes koncerten – a kormány által a zenés-táncos rendezvényekre kiszabott létszámkorlátozás miatt – legfeljebb ötszázan lehetnek jelen. A közönségnek előre regisztrálnia kell a kalocsai TDM-irodában, a Szent István út 35. szám alatt, vagy telefonon a 30/467-8690-es számon – tudtuk meg Stadler Ferenctől.

Idén több népszerű tradíció, például a fáklyás csónakfelvonulás is hiányzik majd a programból
Fotó: PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!