kultúra

2020.06.07. 09:11

Újra látogathatók a kalocsai múzeumok

Nem a járvány előtti módon, de újra fogadnak csoportokat és egyéni látogatókat Kalocsa kiállítóterei, adta hírül az intézményeket összefogó Viski Károly Múzeum.

Gábor János

A kalocsai múzeumokba is visszatér az élet

Forrás: Gábor János

A bejelentés alapján a Nicolas Schöffer Gyűjtemény, a Városi Galéria, illetve Kalocsai Képtár kedden, míg maga az anyaintézmény szerdán állt vissza a rendes nyitvatartásra, persze nem minden feltétel nélkül.

A Viski a hétfők és a keddek kivételével mostantól minden nap nyitva áll 9–17 óráig. A Nicolas Schöffer Gyűjtemény csak heti háromszor, kedden, csütörtökön és szombaton érhető el 10–17 óráig. A Kalocsai Képtár (földszinti termében Vinczellér Imre állandó kiállításával) csak délutánonként látogatható, 13 és 17 óra között, kivéve a vasárnapokat és a hétfőket.

A városi intézmények közül a legtöbb napon továbbra is a Városi Galériába lehet bemenni: csak hétfőn tartják zárva, egyébként 10–12 és 14–17 óra között van nyitva.

A kiállítótereket működtető Viski Károly Múzeum közölte: annak ellenére, hogy többé-kevésbé sikerült újra a rendes kerékvágásba terelni az életet, elvárják a látogatóktól az óvintézkedések követését. A tárlatokat csak szájmaszkban lehet megnézni, úgy, hogy a múzeumbarátok legalább másfél méter távolságot tartanak egymástól az épületen belül. Bizonytalan időre azt a korlátozást is bevezették, hogy legfeljebb 30 fős, telefonon vagy e-mailben előre bejelentkező csoportokat fogadnak, de a tárlatvezetést jelenleg nélkülözniük kell.

A kalocsai múzeumokba is visszatér az élet
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!