Thorma János Múzeum

2020.05.18. 07:00

Megörökítik az utókor számára a világjárványt a halasiak is

A világon és az országban is több múzeum kezdte meg dokumentálni a lakosság bevonásával a koronavírus-járvány időszakát, hogy tárgyi, írásos és virtuális tartalmak segítségével hiteles források őrizzék meg és mutassák be a jelenlegi, egészségügyi és történelmi szempontból is meghatározó helyzetet a jövő generációinak.

Mester-Horváth Nikolett

A karanténvilág sajátosságait, életképeket, videókat is vár a múzeum

Forrás: Petőfi Népe

Fotó:

A különböző múzeumokban nagy valószínűséggel megtekinthetők lesznek majd a közterek és a közlekedés megváltozott arculatát dokumentáló fotók, házi készítésű és professzionális védőfelszerelések, gyógyszerészeti eszközök, betegek és hozzátartozóik történetei, személyes beszámolók, például az otthoni munkavégzésről, a digitális távoktatásról, az online ballagásokról és ünneplésekről, vagy a tesztelésről.

A halasi Thorma János Múzeum is gyűjtésbe kezdett, hogy megörökíthető, felidézhető és bemutatható legyen ez a példa nélküli időszak az utókornak. A hazánkban március 11-től érvényben lévő veszélyhelyzethez kapcsolódó dokumentumokat, fényképeket, személyes történeteket, valamint a karanténvilág sajátosságait, különleges életképeit, rövid videófelvételeit várják a Kiskunhalason, a Kiskunhalasi járásban és annak vonzáskörzetében élőktől.

A kiskunhalasi múzeum munkatársai a lakosság történeteit, fényképeit, rövid filmfelvételeiket, hanganyagait, művészeti alkotásait és minden egyéb dokumentumot a karantengyujtes.halas@­gmail.com e-mail-címre várják. A beküldött anyagokból a gyűjtés időszakában folyamatosan válogatást mutatnak be a múzeum Facebook-oldalán.

A karanténvilág sajátosságait, életképeket, videókat is vár a múzeum
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!