Megemlékezés

2024.05.17. 19:35

A Szentatyára emlékeztek a kecskeméti Wojtyla Házban – galériával, videóval

Karol Wojtyla, azaz Szent II. János Pál pápa születésének 104. évfordulóját ünnepelték meg pénteken Kecskeméten, a Wojtyla Házban. Az Antanténusz gyermekkórus és a Kecskemét Táncegyüttes műsora emelte az ünnepség hangulatát.

Sebestyén Hajnalka

A népkonyhaként is működő Karol Wojtyla Barátság Központ minden évben megemlékezik a névadójáról, mennybéli patrónusáról. Szent II. János Pál pápa 1920. május 18-án született a lengyelországi Wadowicében. 

Karol Wojtyla, megemlékezés, ünnepség
Karol Wojtyla, azaz Szent II. János Pál pápa születésének 104. évfordulóját ünnepelték meg pénteken Kecskeméten, a Wojtyla Házban
Fotó: Sebestyén Hajnalka

A születésének 104. évfordulója alkalmából rendezett ünnepség nyitányaként a Kodály Iskola Antanténusz Gyermekkórusa énekelt Szegedi Ildikó vezényletével, majd Farkas Pál, a Wojtyla munkatársa köszöntötte a résztvevőket. 

Dr. Finta József érseki helynök, a kecskeméti Nagytemplom plébánosa és dr. Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára osztotta meg biblikus gondolatait az ebédre érkező szegényekkel, és saját élményeiket is elmesélték a szentatyával kapcsolatban. 

A műsor részeként pünkösdi táncokat adtak elő a Kecskemét Táncegyüttes tagjai. A megemlékezésen részt vett dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő és Szappanos Benedek képviselő-jelölt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában