galériával

2019.10.13. 07:02

Baráth József alkotásaiból nyílt kiállítás Halason

Baráth József, nyugdíjas pedagógus egy évtizedes hagyományát folytatva újabb kiállítással örvendeztette meg közönségét. Az idén 90. születésnapját ünneplő művész Fény felé című tárlatának megnyitóját péntek este tartották a Közösségek Házában.

Mester-Horváth Nikolett

A pozsonyi születésű egykori rajztanár hosszú évtizedek óta Kiskunhalason él, a mai napig aktív résztvevője a helyi kulturális életnek. Baráth József húsz évvel ezelőtt megkapta a Pro Urbe, Kiskunhalas Városért kitüntetést kiváló oktató–nevelő tevékenységéért, a város művészeti életének fejlődését szolgáló, eredményes munkásságáért.

A megnyitón Király Gábor, főszervező köszöntötte a megjelenteket, majd maga az alkotó ajánlotta az érdeklődők figyelemébe műveit, köztük az önmagát ábrázoló sziluett képet is. – Képzeljék, a szokásos sétámat tettem a városban gyönyörű napsütésben, amikor megálltam egy kicsit, mert észrevettem a saját árnyékomat. Meghatott, mert végiggondoltam, hogy a fényhez az árnyék is hozzátartozik, egymás nélkül nem léteznek. Az árnyképek ugyan nem aprólékosak, mégis kifejezőek – részletezte Baráth József.

A művésztanár köszöntőjében elmondta továbbá, hogy kiállítása közérthető, akik az elmúlt tíz évben jártak a tárlataira, ismerik a munkásságát, azok látják és érzik, egy-egy képével mit szeretne elmondani, megmutatni. Mindamellett persze, ahogy egyéni különbségeinknek köszönhetően, saját szemünkön keresztül látjuk az alkotásokat.

A kiállítás november 4-ig tekinthető meg a Közösségek Háza Forrás termében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!