a magyar költészet napja

2019.04.11. 11:36

A színészből lett rendőrségi szóvivő szaval a költészet napján (videó)

A magyar költészet napja alkalmából a Bëlga Rendőrmunka című számát szavalja el Gál Kristóf a rendőrség Twitter-oldalán. A színészből lett rendőr korábban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság főnyomozója, majd szóvivője volt.

Maksa Balázs

Forrás: Magyar Rendőrség Twitter-oldala

A rendőrség a hivatalos Twitter-oldalán közzétett videóval tiszteleg a magyar költészet napja előtt, melyet 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepelünk idehaza. Mint a tweetben írták: „A költészet nagyon durva. 📖🚨 Senki, mondom, senki sem gondolta, hogy egy rendőr ezt a Belga-számot valaha elszavalja… pedig de.”

A költészet nagyon durva. 📖🚨 Senki, mondom, senki sem gondolta, hogy egy rendőr ezt a " target="_blank" rel="nofollow noopener">#Belga-számot valaha elszavalja… pedig de.

A színpadon korábban számtalan szerepben kipróbálta már magát Gál Kristóf, aki a világot jelentő deszkákat cserélte rendőr egyenruhára – írtuk a szóvivő egy korábban hírportálunknak adott interjújában.

Gál Kristóf színész vagy rendőrnyomozó akart lenni gyermekkorában. A nyolc gyermekes családban született rendőrségi szóvivő a Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2003-ban szerzett színész diplomát. Négy éven át láthatta őt a közönség az egri Gárdonyi Géza Színház színpadán, majd 2007-ben kezdett el dolgozni a Budapesti, I. kerületi kapitányságon, 2008-tól hivatásosként teljesített szolgálatot. Később bábszínész felesége a Ciróka Bábszínházban kapott munkát, így kerültek Kecskemétre.

Gál Kristóf
Fotó: Zsámbóki Dóra / Baon-archív

A Gál család 2010-ben költözött a hírös városba, a főhadnagy pedig a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi főnyomozója lett. Ez idő alatt főleg gyilkossági ügyekkel foglalkozott. A rendőrségi pálya legszebb és legizgalmasabb területéről, a rendőr-lét egyik csúcsaként emlegetett nyomozói székből 2013 januárjában mégis átült a szóvivőibe, majd 2014 júliusától az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatához vezényelték.

Egy színdarabot is bemutattak az életéről

Az AlkalMáté Trupp 2014-ben egy Gál Kristófról szóló színdarabot mutatott be. Máté Gábor és Horvai István a Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2003-ban végzett színészosztálya minden évben találkozik és AlkalMáté Trupp néven közös produkciót hoz létre. 2007-ben sorozatot indítottak, amelyben évről évre egyik osztálytársuk életét dolgozták fel, így került sor 2014-ben a Gál Kristóf életét bemutató mű színpadra állítására, melyben ő maga is játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!