Kalocsa

2018.05.03. 17:00

Kalocsai alkotók munkáiból nyílt tárlat

Tizennegyedik alka­lommal nyílt kiállítás a helyi művészek munkáiból. A legeredetibb alkotások között modern, popkulturális utalásokkal eltúlzott montázs és fémhulladékból készült madárszobor is van: újra megteltek a falak a Városi Galériában a Kalocsa art 2018-as válogatásával.

Gábor János

Mácsainé Iván Éva arra is felhívta a figyelmet, hogy a Kalocsa art idei felhozatalából katalógus készül

Forrás: Petőfi Népe

A Viski Károly Múzeum által kiírt pályázatra 31 művész jelentkezett 117 különböző munkával, amelyeket szakértők értékeltek. Az N. Kovács Zita múzeumigazgató-művészettörténész, Alföldi Albert népművelő és ifj. Gyergyádesz László muzeológus alkotta szakmai zsűri választása szerint idén 23 művész 42 alkotása fért be a kiállítási anyagba.

Mácsainé Iván Éva arra is felhívta a figyelmet, hogy a Kalocsa art idei felhozatalából katalógus készül

– Minden alkotó kényszerűen vállal részt a jelen által megoldandó feladat megoldásában, feldolgozásában. Az ebből születő mű tehát a közös egyéni változata. A közösre és az abból kiemelkedő egyénre kíváncsian kell tehát áttekintenünk Kalocsa kortárs alkotásainak kapcsolatát, hasonlóságát vagy eltérését – osztotta meg gondolatait megnyitóbeszédében a zsűrielnök, N. Kovács Zita, a Bajai Türr István Múzeum vezetője. – Természetesen ilyenkor nemcsak a zsenik érdekesek, hanem a kismesterek, középszerűek is – biztatta az eddig ismeretlen művészek munkái­nak megismerésére a mintegy százfős közönséget.

– Az alkotók nevében is szeretném megköszönni, hogy megtisztelték jelenlétükkel a kiállításmegnyitót – mondta hálásan a tárlatszervező múzeum művészettörténésze. Mácsainé Iván Éva arra is ­felhívta a figyelmet a megnyitón, hogy a Kalocsa art idei felhozatalából katalógus készült; a kiadványt a Városi Galériában és az anyaintézményben lehet megvásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!