kecskemét

2018.03.18. 20:00

A táncé volt a főszerep a Fringe zárónapján (videó)

A táncosoké volt a Fringe ifjúsági művészeti fesztivál utolsó napja. A Ritmus-Szépség-Derű gálán számos táncműfaj képviselőjének fellépését tekinthették meg a nézők.

Horváth Péter

Fiatal mozgásművészek adtak randevút a tánckedvelő közönségnek vasárnap délután az Otthon Mozi színpadán. A Fringe záró programján igazi műfaji kavalkádot láthattak az érdeklődők: modern balett, kortásrs-modern tánc produkció, modern elemekkel fűszerezett klasszikus charleston, fashion dance, rúdtánc és tündértánc is felvillant a színpadon. A megye több pontjáról, illetve Szentesről és Újszászról is érkeztek ifjú táncosok.

Az esemény szervezője, Zum Erika elmondta, az esemény sokszínű programja megmutatta, hogy a tánc még mindig közkedvelt művészi önkifejezési eszköz a fiatalok körében: – Nagy örömünkre nagyon színes program állt össze. Látható volt számunkra, hogy a tánc mennyire népszerű mozgásforma a fiatalok számára, de nem csak mint sport, hanem mint művészet is. Azt tapasztaljuk, hogy egyre sikeresebben fejezik ki magukat a fiatalok a mozgásművészeten keresztül. Évről-évre sok újdonságot láthatunk azoknak a tizenéves és huszonéves fiataloknak a köréből, akiknek bemutatkozási lehetőséget nyújtunk. Nagyszerű, amit a fiatalok a táncban alkotnak – mondta Zum Erika.

A fesztivál zárónapján különleges koreográfiákban gyönyörködhettek a tánckedvelők Fotó: Horváth Péter

A táncprodukciók után a nézők is lehetőséget kaptak az aktivitásra, hiszen a salsa alapjait sajátíthatták el az Ifjúsági Otthon Tükörtermében. Frissen szerzett tudásukat a táncpartyn gyakorolhatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!