Közlekedés

2024.07.02. 07:51

Útinform: ezeken a helyeken dolgoznak az utakon Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani kedden Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást keddre vonatkozóan.

útinform, közlekedés, forgalomkorlátozás
Fotó: shutterstock.com /illusztráció

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,

– a Budapest felé vezető oldalon, Inárcs térségében a 38-as és a 31-es kilométer között fix munkavégzés miatt a külső és a leálló sávot lezárták, a forgalmat a belső sávra és a szemközti oldal belső sávjára terelik. A Röszke felé autózók a külső és a leálló sávot használhatják.

– Kiskunfélegyháza térségében ma kátyúznak. Budapest irányába 8.00-tól 10.00-ig a 113-as kilométer környékén csak a belső sáv lesz járható. Ezt követően a szemközti oldalon folytatódik a munka a 139-es és a 141-es kilométer között a külső sáv zárása mellett. 

– Röszke felé Kisteleknél, a 150-es kilométernél a burkolatot javítják, a leálló sávot, illetve a Szatymazi pihenőt is lezárták. Szintén Röszke irányába, a 149-es és a 151-es kilométer között a burkolatot javítják, 9.00 órától 17.00 óráig a külső sávot találják zárva az autósok. 

Főutak:

Az 51-es főúton, Kalocsa belterületén, a 118-as kilométernél kátyúznak, 7.00 órától délután fél 4-ig a fél útpályát lezárják. 

– Dunapataj és Kalocsa között, illetve Baja átkelési szakaszán, a 161-es kilométernél gépi munkavégzés miatt napközben félpályás lezárásra készüljenek! 

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös kilométernél a vasúti átjárót újítják fel. A forgalmat terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton, Soltvadkert határában, a 35-ös kilométernél félpályás lezárás mellett aszfaltoznak, a 36-os kilométernél pedig a vasúti átjárót építik, ezért azt lezárták. Utóbbi esetében a forgalmat ideiglenes terelőútra irányítják. Szintén Soltvadkert közelében, a 40-es kilométernél építési munka miatt félpályás lezárás van érvényben.

– Soltvadkert és Pirtó között, a 42-es kilométernél is a vasúti átjáróban dolgoznak. A forgalmat ugyancsak helyben kiépített terelőútra irányítják.
Az 54-es főúton, Soltvadkert közelében, a 43-as és a 44-es kilométer között körforgalmi csomópontot építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza az áthaladást.

– Császártöltés közelében, a 71-es és a 74-es kilométer között építési munka miatt a fél útpályát lezárták.

Kecskemét elkerülő szakaszán, a 441-es főúton a 28-as kilométernél lévő 445-ös főúti csomópontot körforgalmúvá alakítják át. Az építési munka miatt a forgalmat elterelik.

Az 512-es főúton, Kalocsa elkerülő szakaszán, a 3-as kilométernél kábeleket fektetnek. A fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun vármegyében, az 5205-ös jelű Örkény-Tass összekötő úton a vasúti átjárót újítják fel Kunszentmiklósnál. A 34-es kilométernél a járműveket helyben kiépített terelőútra irányítják. 

Kamiontilalom:

Ezen a hétvégén a kamiontilalom július 6-én, szombaton 22 órától, július 7-én, vasárnap 22 óráig lesz érvényben.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában