Petőfiszállás-Pálosszentkút

2024.07.08. 18:00

Találkozóra hívják a keresztény motorosokat a MotorkerékPálosok

Tizenhatodik alkalommal szervezik meg a Motorkerékpálos búcsút Petőfiszállás-Pálosszentkúton.

Vajda Piroska

A Magyar Pálos Rend az Alföld egyik legszebb Mária kegyhelyére várja a motoros keresztényeket július 13-án, szombaton, hogy megéljék a találkozás örömét.

Archív-felvétel
Fotó: Vajda Piroska

A motorosok kikapcsolódását és lelki feltöltődését közös imádság, pódiumbeszélgetés, szentmise, motoros felvonulás, vetélkedők és koncert szolgálja. Az eseményen a hagyományokhoz híven megáldják a motorosakat és megemlékeznek az elhunyt társaikról is.

A találkozó 7 órakor reggeli imádsággal kezdődik a templomban, ami 10 órakor pódiumbeszélgetés követ a szabadtéri oltárnál. Ugyanitt 11 órakor szentmise lesz, majd 13 órakor megemlékezés égi motorosokról. Ezután 13 óra 30 perckor indul a már hagyományos motoros felvonulás Kiskunfélegyházára, ahol megáldják a motorosokat. Délután 16 órától kvíz és vetélkedő lesz a MotorkerékPálosok életéről. A találkozót 18 órakor a Republic Tribute Band koncertje, majd 21 órakor kompletorium (esti imádság) zárja.                    

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában