Ady Endre Városi Könyvtár

2024.07.04. 15:30

A bajai olvasótáborban Gáspár Ferenc íróval is találkozhattak a gyerekek

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával június 24. és 28. között tartották az Ady Endre Városi Könyvtár második olvasótáborát, amelyre 12 és 16 év közötti fiatalok jelentkezését várták.

Márton Anna

A pályázati összeg 10 gyermek ellátását tette lehetővé. Célként tűzték ki az olvasás népszerűsítését és a könyvtár közösségépítő szerepének erősítését, ezért a tábor tematikáját Gáspár Ferenc Trianon fiai című, részben a városban játszódó ifjúsági regénye köré szervezték.

olvasótábor, Ady Endre városi könyvtár, Baja
Olvasótábort szervezett az Ady Endre Városi Könyvtár az NKA támogatásával
Forrás: Beküldött fotó

A programok között szerepeltek városismereti játékok, kvízek, a Türr István Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásai. Hajósra utaztak, ahol szintén részt vettek múzeumpedagógiai foglalkozáson és a Titkok Pincéjének szabadulószobájában játszhattak a fiatalok. A könyvtárban Becker Erzsébet irodalomterápiát, dr. Kanizsai Mária kreatív írást, dr. Bohner-Beke Alíz jógafoglalkozásokat tartott.

A program zárásaként az intézménybe látogatott Gáspár Ferenc író, aki felelevenítette a könyv eseményeit. Az egész heti program jó hangulatban zajlott, a könyvtár tervei között szerepel jövőre a tábor újbóli megszervezése.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában