Dynamic Holiday Gyerektábor

2024.07.04. 07:00

A sport mellett, az élményről is szól a nyári tábor Baján – galériával, videóval

Dynamic Holiday Gyerektábor -napközis sport és élménytábor zajlik a bajai Popori Ottó Küzdősport Centrumban a Szabados Imre Birkózó csarnokban július első hetében.

Márton Anna

A nyári tábor szervezője Bagó Tibor, a Mogyi Bajai Birkózó Club egyik edzője, aki idén már negyedik éve biztosít tartalmas elfoglaltságot az óvodáskorú és kisiskolás gyermekeknek.

Mogyi Bajai Birkózó Club, tábor, Baja,
A sport mellett, az élményről is szól a nyári tábor Baján
Fotó: Márton Anna

–  Vannak ottalvós és napközis táboraim is. A napközis tábort itt Baján a birkózó teremben szoktuk tartani, az ottalvóst a Szelidi-tó partján tartjuk. Mivel birkózó edző vagyok értelemszerűen vannak birkózó foglalkozások is, de folyamatosan másféle sportok megismertetését is szorgalmazom ezekben a táborokban. Minél színesebbre próbáljuk tenni a palettát és folyamatosan foglalkoztatjuk a gyerekeket – hangsúlyozta Bagó Tibor.

Rengeteg programon vesznek részt a gyermekek. Folyamatos csapatjátékokat szerveznek részükre.

Ottjártunkkor a baranta ősmagyar sporttal ismerkedhettek meg a gyerkőcök. Szivacsból készült szablyákkal játszhattak egymással. Íjászkodás, és vízibombacsata is szerepel a napi programban.

– Egy élményt is szeretnénk adni a sporton kívül a hozzánk érkezőknek. A napi program úgy néz ki, hogy reggel már fél nyolckor hozzák őket. Nyolckor kezdődnek a játékok, utána jönnek a programok, a sportviadalok. Általában egy táborkupáért versengenek a gyermekek színek szerint. A táborkupát az kapja meg, aki a legtöbb pontot szerzi. Narancs, citrom és kék színekben játszanak itt Baján. Nagyon élvezik a folyamatos versenyeztetést. Állandóan játszani akarnak. Amikor lenne egy kis szabadidejük, akkor is arra kérnek, hogy valami játékot találjunk ki nekik. Nincs egy perc pihenőjük, nekik sem, de nekünk sem – sorolta Bagó Tibor, aki már évek óta foglalkozik a gyermekekkel. Év közben óvodásoknak is tart birkózó foglalkozásokat, ezért sokan jelentkeztek közülük a nyári táborba is, rajtuk kívül alsó tagozatosok is jöttek a Sugovica Általános Iskolából, ahol szintén tart edzést.

Összesen tizenheten vettek részt a bajai napközis táborban. Az ottalvós táborba a felsős gyermekek jelentkezhetnek. A Szelidi-tó partján, július végén hat napon át tart majd a nyári tábor.

– Egyre nagyobb létszámnak örvendenek ezek a táborok. Idén két turnus van, tavaly három volt, de most inkább összevontuk az ottalvós tábort és akkor nagyobb létszámmal tartjuk – fogalmazott a szervező.

A táborszervezéssel kapcsolatban elmondta, hogy az előkészítő munka a legnehezebb, a szülőkkel való kapcsolattartás. Amikor már megkezdődik a tábor, akkor arra figyelnek, hogy folyamatosan lefoglalják a gyermekeket. A segítőknek köszönhetően ez zökkenőmentesen zajlik. A reggelit és az ebédet a helyszínen fogyasztják el. Ebéd után filmvetítéssel egybekötött pihenő is vár a gyermekekre. A délutánt már a Sugovica-partján töltik.

Bagó Tibor elmondta: a Szelidi-tó partján megtartandó Dynamic Holiday táborba 7-14 éves kor közötti gyermekek jelentkezhetnek. A programban szerepel exatlon pálya, vízi ugrálóvár, Spartan akadálypálya kihívás, és természetesen a táborkupáért versenyeznek a résztvevők. Gyerekcentrikus kvízt is tartanak a táborosok részére. A tábori program koncerttel zárul, amit a tábortűz mellett hallgathatnak meg a résztvevők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában