Múltidéző

2024.07.07. 16:40

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Baon.hu

Ha önnek is van olyan képe, mely valamiért emlékezetes, és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, mely 2004 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

1 sor 1 kep kovacs
Forrás: Olvasói fotó

Díszkovács mester

Kecskemétről Kovács István József költő anyai nagyapjára, Sebők Jánosra emlékezik ezzel a több mint 100 éves felvétellel. A nagyapa Kécskén született, de Jászladányban alapított családot. A Jászladányi ipartestület tagja volt, a falu díszkovács mestere. Sebők János emellett gépmesterként is tevékenykedett, saját cséplőgéppel és gőzgéppel rendelkezett. Járta az országot, a nagybirtokos uradalmaknál vállalt cséplést. 

1 sor 2 kep szorad
Forrás: Olvasói fotó

Iskolás emlék

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár albumában található ez a '80-as éveket idéző régi fényképe. Egy iskolai kirándulást örökített meg Dunaújvárosban. Olvasónk nagyon szeret nosztalgiázni, szívesen nézegeti a régi fotókat is. Örömmel gondol vissza a régi tanítványokra, kollegákra. 

2 sor 1 kep andrassy
Forrás: Olvasói fotó

Barátok

Páhiról Andrássy Gyula ezzel a régi fotóval egy kicsit feleleveníti a fiatalkorát. Az 1960 körül készült felvételen ő látható (balról a második), valamint nagybátyja, Andrássy Béla, testvére Andrássy Jenő és Petznyik Pali barátja. 

2 sor 2 kep kenyeres
Forrás: Olvasói fotó

Katonák

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes 108 évvel repíti vissza a múltba a nosztalgiázókat. A Magyar Királyi 29. Népfelkelő Gyalogezred több mint négy évig harcolt a Nagy Háború különböző frontjain. A hadkiegészítést Kecskemétről és a környező településekről nyerte. A fénykép 1917-ben készülhetett a népfelkelő ezred katonáiról.

3 sor 1 kep balogh
Forrás: Olvasói fotó

ONI-s emlék

Kecskemétről Balogné Imrefi Anna egy 1975-es fotóval kedveskedik az egykori kecskeméti Országos Nevelő Intézet (ONI) régi tanítványainak. A képen Czigány Péter bácsi csoportja látható. A legtöbb fiú akkor volt ONI-s diák, amikor olvasónk is, 1973-1977. között. A fényképen látható többek között Hatlaczki Ferenc, Harmat Imi, Deák Józsi, Turcsányi László, Herbály László és Erdős Ferenc, Vig Józsi. Szécsényi István, Gál Jenő, Csillag Imi, Szécsényi Zoli, Látó Sanyi, Tóth Attila, Szuromi Nándor, Borits Árpád, László Géza.

3 sor 2 kep csordaserzsi
Forrás: Olvasói fotó

Leányfalu

Kecskemétről, Csordás Erzsébet az 1968-as nyarat idézi fel. Családjával Kecskeméten, az Újkollégium szolgálati lakásában éltek. Édesapja kollegája, Nagy Antal veje, Németh József színművész volt, aki akkoriban Kecskeméten játszott. A művész leányfalusi házánál családjával együtt vendégeskedtek, ez a felvétel ott készült olvasónkról.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában