Galériával/videóval

2024.07.04. 06:50

Testvéreit és húga beteg gyermekeit egyedül nevelő fiatalembert támogat a Mélymerülés új lapszámával

Szerdán mutatták be a Mélymerülés Művészeti Magazin idei második számát a kecskeméti Veloroom Bike&Caféban. Az ötödik évfolyamába lépett Mélymerülés új, immáron tizenharmadik számával a testvéreit, és testvére beteg gyermekeit egyedül nevelő, s maga is enyhe fogyatékkal élő Nándit támogatja.

Horváth Péter

Kriston-Vízi József, a magazin alapító-főszerkesztője visszatekintett arra, hogy az előző lapszámból befolyt összeget a kecskeméti kórház koraszülött részlege részére ajánlották fel, melyet dr. Kelemen Edit részlegvezető főorvos vett át. Arra is kitért, hogy a lap ötéves története során 128 alkotó mutatkozott meg oldalain, és ajánlotta fel alkotásait a jótékony célra.

Az idei második lapszámuk bevételével támogatják a jó szándékú, segítőkész Nándit támogatják
Fotó: Bús Csaba

Libor Zoltán irodalmi szerkesztő kiemelte, hogy a „Mi is Nándi mellé álltunk” mottó jegyében az idei második lapszámuk bevételével támogatják a jó szándékú, segítőkész, de rendkívül rossz anyagi körülmények között élő Nándit, és az általa nevelt beteg gyerekeket. A gyermekek egész életüket végigkísérő betegséggel születtek, speciális kezelésre és étrendre van szükségük. Nándi felnevelte testvéreit, a megyei kórházban dolgozott, míg sztrókot kapott és leszázalékolták, jelenleg rokkant ellátáson van. Ilyen körülmények között vállalta rossz útra téved húga egy éves gyermekének nevelését, majd a lány újabb terhességéből származó beteg újszülöttét is. Libor Zoltán örömmel számolt be arról, hogy nem a nulláról indul a gyűjtés: több magánszemély is utalt a kiadó számlájára, és Gátéron is gyűjtés indult, amit már átadtak a lapnak, és így 230 ezer forint gyűlt össze.

A. Fehér Vera szerkesztő elmondta, hogy 10 új szerző mutatkozik be az új számban. Több művészt kiemelt közülük, úgy mint a Project833 kezdeményezést, ami fiatal képzőművészeket szólít meg annak érdekében, hogy különleges tematikus installációkat hozzanak létre, és ezek közül egy szerepel a lapban. Balanyi Zoltántól a Haláp-hegyen található Ébredő Vulkán szoborparkban felállított alkotás képe szerepel a lapban. A művész röviden bemutatta a művet, ami alapvető szimbólumokból, keresztből, körből és négyszögből építkezik. A szoborparkkal a halápi tájsebet igyekeztek gyógyítani, és a megmunkált alapanyag is onnan származik. Új alkotó András Tamara, akinek egyedi, angulus című, szabadversek és fotók asszociációjából álló műve kivehető poszterként kapott helyet a lapban. A szerző W. G. Sebald regényéből olvasott fel, melyben az író Franz Kafka alakját idézi meg. Ennek apropója, hogy a lapbemutató Kafka születésének évfordulójára esett. A bemutatón Csekő Sándor gitározott.

Nándin és családján kétféleképpen lehet segíteni: aki a Mélymerülés művészeti újságot megrendeli (2.000 forint/darab) a kiadó Adria Interkulturális Egyesület számlaszámán: OTP 11741062-24133094, annak a közleménybe a következőket kell a írnia „Mélymerülés támogatása”. Másrészt aki anyagilag támogatná Nándit, annak is ugyanerre a számlaszámra lehet utalni, „Mélymerüléssel Nándinak” közleménnyel.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában