Erzsébet program

2024.07.08. 16:08

Mesevilág táborban tölthették szabadidejüket a bácsborsódi diákok – galériával

Az Erzsébet program keretében megvalósított nyári táborhoz kapcsolódóan színvonalas tárlatot is berendeztek a Bácskai Általános Iskola Moholy Nagy László Tagintézményében.

Juhász Jenő

Az elmúlt héten az általános iskola tanulói öt napot tölthettek el a Mesevilág élmény- és alkotótáborban. A programokat elsősorban az alsós tanulók számára összeállított kreatív, alkotó és mozgásos tevékenységek tették ki, melyek a felsős, és már végzett középiskolás diákok támogató és segítő jelenlétével valósulhatott meg. Így volt ez korábban is, amikor a matróz, kalóz, indián, cowboy és a Disney-mesék történetét dolgozták fel a határ menti település dákjaival. 

mesevilág, tábor, kiállítás
Mesevilág tábort tartottak Bácsborsódon
Fotó: Juhász Jenő

Az idei év programjába a kézműveskedés, tánctanulás, kerékpáros kirándulás, madárgyűrűzés, fürdőzés és kincskeresés mellett a Kőleves című magyar népmese színpadi próbája is beépült. A diákok majd ezzel a darabbal szerepelnek az ősszel megrendezendő nyugdíjas napon, és még néhány szociális intézményi bemutatkozáson.

Az oktatási intézményben létrehozott kiállításon bútorok, berendezések, kelmék és viseletek tekinthetők meg a táborlakók által készített kézműves termékek mellett.

Tokodiné Csúcs Edit érdeklődésünkre elmondta, hogy a 2018-as esztendőben a Csodaszarvas című táborral kezdte a nyári közösségi élet szervezését. Mindvégig sok támogatója volt, aminek köszönhetően örömteli és boldog pillanatokat tudtak megélni a diákokkal közösen. A mostani táboroztatásban is oroszlánrészt vállalt a Bajai Tankerületi Központ és a bácsborsódi önkormányzat. Köszönetét fejezi ki a pedagógus kollégáknak, akik mindig támogatták az ötletek megvalósítását. – A népviseleti ruhák elkészítése ügyes kezű asszonyok munkáját dicsérik, emellett a tábor szervezésében is nagy segítséget kaptam. A kézimunkákat és az egyéb dekorációs anyagokat felajánlásokból tudtam megvalósítani. Úgy vélem, hogy a kollégák, szülők és a tábor segítőinek az összefogásával egy nagyszerű dolgot alkottunk – mondta.

Végezetül a főszervező hozzátette, hogy már megszületett a jövő évi nyári tábor témája is, amit a közelmúltban megalakult Bácsborsódi Természet és Környezetvédő Egyesület inspirált.

A tagintézmény tárlata július 26-ig tekinthető meg, telefonos egyeztetés szükséges a 06-20/574-3350-es számon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában