Helvéciai Sportegyesület

2024.07.06. 07:00

Új futóhomok focipályát alakítottak ki Helvécián – galériával

Helvécián, a sportpálya szomszédságában pénteken kezdődött meg az új homokfoci pálya kialakítása. A felavatása július 13-án, szombaton 9 órakor lesz a 18. Helvéciai Futóhomok Focitornával, melyet Dinnyés László, a Helvéciai Sportegyesület szakosztályvezetője szervez meg.

Sebestyén Hajnalka

A sportszakember elmondta egykoron azzal a céllal indította útjára a tornát, hogy helvéciai értékre épülő sportesemény öregbítse a település jó hírét. Sok település helyi jellegzetes gyümölcseivel vált híressé, Helvécián viszont sok a futóhomok, így arra építette fel elképzését. A futóhomok foci népszerűvé vált, a helyiek és környékbelieken túl Veszprémből is van visszatérő csapat. Idén hét csapat méretteti meg magát. Jellemzően a csapatokat felnőtt korú baráti társaságok alkotják. 

futóhomok, focipálya, Helvécia,
Új futóhomok focipályát alakítottak ki Helvécián
Fotó: Sebestyén Hajnalka

Az elmúlt két évtizedben volt rá nem egyszer példa, hogy női játékos is pályára lépett, de mindenkor vegyes nemű csapatban.

A csapatok a futóhomokban futballoznak mezítláb a 18x25 méteres pályán, kis méretű kapuval. Egyszerre négy-négy játékos játszik, nincs külön kapus. A játékidő változó, a verseny napján a játékvezetők döntik el a mérkőzések hosszát. Mindez függ az időjárástól, a csapatok számától.

Balogh Károly polgármester hozzátette: korábban a Szabó Sándor lakótelepi részen található homokfoci pályán zajlottak a mérkőzések, de idén változtattak. A központban lévő sportpálya melletti terület sokkal frekventáltabb, jobban megközelíthető, vannak hozzá öltözők, kiszolgáló helyiségek, így mindenki számára sokkal komfortosabb lesz.

Az új futóhomok foci pályát az önkormányzati területen társadalmi munkában végezték el a szakemberek. Olyan cégek, vállalkozók álltak a projekt mellé, akik évek óta jó kapcsolatot ápolnak az önkormányzattal. Így a kecskeméti Gömöri Szállítmányozási Kft., valamint a helvéciai alpolgármester, Thám József és fia, Dániel, biztosítva a szakszerű gépparkot és szakembereket a pálya kialakításához. A munkából kivette még részét Balogh Károly polgármester és Dinnyés László is, valamint több önkormányzati dolgozó.

A pálya tökéletesen alkalmas lesz a mérkőzésekre, nagy fák árnyékában található, így nagy hőségben is kényelmesen játszhatnak rajta. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában