Természet

2024.06.21. 18:15

A lakóknak is szívügye a kecskeméti véderdő új facsemetéinek ápolása

Kecskeméten, a katonatelepi városrészben folytatódott a véderdőbe ültetett új facsemeték gondozása, ápolása. A lakók újra együtt locsolták, gazolták a fás területet, Szabó Lajos erdőmérnök, Kecskemét város erdeinek erdészeti szakirányítója útmutatásával. A hangulatos eseményen a lakók mellett dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő is részt vett.

Sebestyén Hajnalka

Mint arról már korábban beszámoltunk: a kecskeméti önkormányzat vagyonkezelésében több véderdő is van a különböző a városrészekben. Mivel ezek közvetlenül lakóövezetben találhatók, ezért ezen erdőknek a léte, állapota, illetve az itt történő erdőkezelési munkák közvetlenül is hatással vannak a lakóközösség mindennapjaira. 

véderdő, facsemete
Együtt gondozzák a kecskeméti véderdő facsemetéit
Fotó: Beküldött fotó

Márciusban egy sikeres lakossági faültetési akció során a katonatelepi véderdőben elültettek 150 darab őshonos facsemetét (mezei szil, vénic szil, mezei juhar, vadkörte, kocsányos tölgy, sajmeggy, kökény). Az elültetett facsemeték ápolása, gyommentesítése is folyamatos odafigyelést és munkát kíván meg. A katonatelepi összefogás ismét eredményes volt, újra együtt dolgoztak a lakók a véderdőért.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában