Bács-Kiskun

2024.06.19. 07:40

Útinform: útépítések miatt ezeken a helyeken forgalomkorlátozásra kell számítani

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani szerdán Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást szerdára vonatkozóan.

Bács-Kiskun, útinform, közlekedés
Illusztráció
Fotó: shutterstock.com 

Gyorsforgalmi utak: 

Az M5-ös autópályán, 

– a Budapest felé vezető oldalon, Inárcs térségében a 38-as és a 31-es kilométer között fix munkavégzés miatt a külső és a leállósávot lezárták, a forgalmat a belső sávra és a szemközti oldal belső sávjára terelik. A Röszke felé autózók a külső sávot és a leálló sávot használhatják. 

– Röszke felé, a 151-es kilométernél lévő Szatymazi pihenőt burkolatfelújítás miatt lezárták, ezalatt nem lehet a pihenőt használni. Tankolni is vagy előtte, a 122-es kilométernél lévő Petőfiszállás, vagy utána, a 173-as kilométernél lévő Röszke pihenőhelyen lehetséges. 

Főutak:

Az 51-es főúton, Kalocsa belterületén, a 118-as kilométernél a vízvezetéket javítják. Félpályás lezárás lassítja a közlekedést. 

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös kilométernél a vasúti átjárót újítják fel. A forgalmat terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton, 

– Soltvadkert határában, a 35-ös kilométernél félpályás lezárás mellett aszfaltoznak, a 36-os kilométernél pedig a vasúti átjárót építik, ezért azt lezárták. Utóbbi esetében forgalmat ideiglenes terelőútra irányítják. 

– Szintén Soltvadkert közelében, a 40-es kilométernél építési munka miatt félpályás lezárás van érvényben.

– Soltvadkert és Pirtó között, a 42-es kilométernél is a vasúti átjáróban dolgoznak. A forgalmat ugyancsak helyben kiépített terelőútra irányítják. 

– Akasztó átkelési szakaszán kátyúznak. A 17-es és a 19-es kilométer között félpályás korlátozás van érvényben. 

Az 54-es főúton, 

– Soltvadkert közelében, a 43-as és a 44-es kilométer között körforgalmi csomópontot építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza az áthaladást. 

– Császártöltés közelében, a 71-es és a 74-es kilométer között építési munka miatt a fél útpályát lezárták. 

Az 55-ös főúton, Baja térségében vasúti átjáró karbantartását végzik. A 103-as km-nél ideiglenes jelzőlámpás forgalomirányítás mellett, félpályán engedik a forgalmat.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun vármegyében, az 5205-ös jelű Örkény-Tass összekötő úton a vasúti átjárót újítják fel Kunszentmiklósnál. A 34-es kilométernél a járműveket helyben kiépített terelőútra irányítják. 

Kamiontilalom:

A hétvégén kamiontilalom 06.22-én szombaton este 22 órától, 06.23-án vasárnap este 22 óráig van érvényben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában