Rendezvény

2024.06.14. 19:00

Templombúcsú és papi jubileum Baján

Az egyik legnépszerűbb szent a világon Páduai Szent Antal, akit június 13-án, csütörtökön ünnepel a katolikus egyház. Ehhez kapcsolódóan két nappal később, vasárnap tartja búcsúját a bajai Barátok temploma, melynek ő a védőszentje.

Márton Anna

A reggel fél 9-es magyar nyelvű szentmise keretében Schindler Mátyás plébános hálát ad pappá szentelésének 40. évfordulójáról. A fél 11-es misét is ő mondja, de azt már horvát, német és magyar nyelven. Este fél 7-kor kezdődik a magyar nyelvű szentmise, hittanos tanévzáróval, liliomos körmenettel és a gyermekek megáldásával. A reggeli és az esti istentiszteletet követően süteményes vendéglátással várják a híveket a Ferenciek terén.

templombúcsú, papi jubileum
Templombúcsú és papi jubileum Baján
Forrás: Beküldött fotó

Az ünnep előnapján, szombaton két kapcsolódó esemény is lesz, délelőtt 11 órakor horvát nyelvű szentmisét mutat be Josip Štefković zombori plébános. A liturgiát követően fellépnek a bácsalmási, dusnoki, katymári, nagykozári és bajai egyházi kórusok a Bunjevacka „zlatna grana” Kulturális Egyesület szervezésében.

Este 19 órai kezdettel a XXVII. évfolyamába lépő Belvárosi Orgonaesték sorozat idei nyitókoncertjét tartják a Barátok templomában. Az idei sorozatban ismét neves művészek lépnek fel. Elsőként Mekis Péter orgonaművész ad hangversenyt, közreműködik a bajai Ad Libitum Kórus, Pethőné Kővári Andrea vezényletével. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel vár a Barátok plébániája.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában