Baon podcast

2024.06.07. 06:50

Szemereyné Pataki Klaudia: a jövőnk múlik a vasárnapi választásokon – podcast

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere volt a Rádió 1 Gong Téma című műsorának, ahol a Nyitott Városháza programsorozat tapasztalatairól és a vasárnapi választásokkal kapcsolatos tudnivalókról beszélt. Szemereyné Pataki Klaudia hangsúlyozta: a jövőnk múlik a vasárnapi választásokon.

Horváth Péter

Múlt héten második alkalommal rendezték meg a Nyitott Városháza kulturális programsorozatot Kecskeméten, hatalmas sikerrel. 

baon podcast, választás, Kecskemét
Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Szemereyné Pataki Klaudia a rádióműsorban elmondta, hogy tavaly adták át a megújult városházát, amit ennek tiszteletére megnyitottak a lakosság előtt, mindezt minőségi programokkal fűszerezve. Az akkori visszajelzések egyöntetűek voltak: érdemes volt megnyitni a kecskemétiek előtt, akik örömmel ismerték meg a városháza zugait, és nagyon népszerűek voltak a tereiben tartott kulturális programok. Ezért idén is megrendezték az eseménysorozatot, aminek sikeréből azt a következtetést vonta le a városvezetés, hogy folytassák, és beépítik a város turisztikai kínálatába. Azért is különösen érdekes a programsorozat, mert a városháza mellett Kecskemét kulturális műhelyei is megnyitották kapuikat a nagyközönség előtt, jelentős érdeklődéstől övezve – fejtette ki a polgármester. Szemereyné Pataki Klaudia kiemelte Mága Zoltán koncertjét az Agórában, Miklósa Erika és a The voice tehetségeinek fellépését, és azt, hogy Ákos zárta a nagyszabású programsorozatot a főteret megtöltő koncertjével.

Szemereyné Pataki Klaudia szót ejtett az idén 90 esztendős babakocsis felvonulásról is, amit szombaton rendeztek meg Kecskeméten. Az 1934-ben életre hívott kecskeméti hagyományt elevenítették fel 2008-ban, amit azóta minden évben megrendezik, és évről évre új elemekkel egészítenek ki. Mint elmondta, nagyon népszerű a kecskemétiek körében, sokan vettek részt rajta feldíszített babakocsival, de kismotorral és rollerekkel is megjelentek a résztvevők. A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület mint szervező meghívta azokat is, akik 90. évüket töltötték be ebben az évben, és őket külön köszöntötték, valamint képkiállítást is rendeztek a babakocsikkal együtt.

Szemereyné Pataki Klaudia arról is beszélt, vasárnap választ Kecskemét. Kiemelte, hogy feladatuk a választás tisztaságának és jogszerű kereteinek biztosítsa. A nemzetközi bizottság monitorozza ezek betartását, és megállapították, hogy jogilag megfelelő keretek között szavazhatnak Kecskemét lakosai. Hozzátette: nem csak a hivatalból felügyelik a választások tisztaságát, hanem a pártok és jelölő szervezetek is jelölhetnek delegáltakat a szavazóköri munkára annak érdekében, hogy biztosítsák a választások demokratikus rendjét. Szemereyné Pataki Klaudia elmondta, hogy 98 szavazókör van Kecskeméten, és igen nagy feladat azok infrastrukturális, személyügyi és adminisztratív előkészítése, amit a héten végeznek el.

A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy érvényes személyazonosító és lakcím azonosító okmánnyal érkezzenek a szavazók a szavazókörökbe.

Mozgóurnát is lehet igényelni. Ennek folyamatában változás történt, ennek értelmében vasárnap délig szavazókörében tudja bejelenteni ezirányú igényét az, aki ilyet szeretne. Ennek nyomtatványát kézzel is megírhatja, kitöltve a személyes adatokkal, címmel, és az okot, hogy miért igényel mozgóurnát, de Ügyfélkapun keresztül is intézhető a kérés.

Szemereyné Pataki Klaudia az eredmények tekintetében elmondta, hogy tudomása szerint urnabontás után először a polgármesterjelölteket csoportosítják, majd a képviselőjelölteket, a megyei listát, a nemzetiségi jelölteket, végül az Európai Parlamenti választás eredményei születnek meg. A polgármester szavazásra buzdította a lakosságot. – A jövőnk múlik rajta – hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában