Sinkó Melinda

2024.06.18. 16:18

Hajszálrepedések címmel jelent meg a félegyházi doktornő legújabb könyve – galériával

Hajszálrepedések címmel jelent meg Sinkó Melinda doktornő novelláskötete, amit a napokban mutattak be a félegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az esemény a 95. Ünnepi Könyvhét országos programjaihoz kapcsolódott. A szerzővel Hajdú László író, költő, szerkesztő beszélgetett.

Vajda Piroska

„Nehéz kamasznak lenni. Anya szerint mi olyan mások vagyunk. Pedig ők is voltak fiatalok. Akkor meg ők voltak mások. Jó lenne, ha emlékezne rá. Mi is csak emberek vagyunk. Szeretetre, figyelemre és biztonságra vágyunk. Bukdácsolunk a mindennapokban, tervezzük a jövőt és keressük önmagunkat. Elmesélem, milyenek vagyunk, ha megígéred, hogy nem kezdesz el papolni” – olvasható a háromgyermekes édesanya, az iskolaorvos hatodik könyvében. 

Sinkó Melinda, novella, könyvbemutató
Hajszálrepedések címmel jelent meg a félegyházi doktornő, Sinkó Melinda novelláskötete
Fotó: Vajda Piroska

A szerző első novellás kötete negyvenhét történetet tartalmaz, melyek a kamaszkor szépségeit és nehézségeit járják körbe. Sinkó Melinda a generációk közötti konfliktusokra szeretné ráirányítani az olvasók figyelmét. Arra, hogy ne feledkezzenek meg arról, mindenki volt egyszer kamasz, ami minden ember életében az egyik legnehezebb életszakasz és csak úgy tudunk segíteni a fiatalokat, ha türelemmel fordulunk feléjük és igyekszünk megérteni őket. 

A könyvbemutatón azt is megtudhatta a közönség, hogy az iskolaorvos, pszichoterapeuta már gyermekkora óta ír verseket, novellákat. Műveit kezdetben az asztalfiókban rejtegette, később azonban az egyetemi lapokban jelentek meg írásai. Az egyetemi évek után sokáig feledésbe merült az írás. A doktornő negyvenéves kora körül érezte ismét a vágyat, hogy újra tollat ragadjon. Írásait Anyamesék címmel osztotta és osztja meg ma is közösségi oldalán. Legújabb könyvét öt másik – a Kitti, Epeköveim, Máté keresztje, és Az elnökasszony kocsija és a Haragon át a megbocsátásig – előzte meg, de hamarosan megjelenik a hetedik kötet. Egy sikeres regénypályázatnak köszönhetően még idén megjelenik a Fonalbolt című regény, amely a Holnap Magazin pályázatán első helyezett lett. 

Sinkó Melinda büszkén számolt be arról, hogy legújabb könyvének borítóját is fia, Csollár Imre készítette, aki Kecskeméten grafikusnak tanul.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában