Nagykőrös

2024.06.25. 06:50

Színes programokkal vár hétvégén a jubileumi Kőrösi Möggyfesztivál

E hétvégén, pénteken és szombaton rendezik meg az ingyenesen látogatható jubileumi X. Kőrösi Möggyfesztivált. A gyönyörű Cifrakertben tartott esemény minden korosztálynak minőségi és emlékezetes kikapcsolódást kínál – mondta el Juhász Nándor, a szervező Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ igazgatója.

Horváth Péter

Ebben az évben is minden generációra gondolva építette fel kulturális programkínálatát a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ – mondta el Juhász Nándor igazgató. Nem csak  a kulturális központban megrendezett programok terén, hanem a fesztiválok tekintetében is kiemelt figyelmet szentelnek a családoknak. Idén már több nagysikerű közösségi eseményt rendeztek Nagykőrösön. Juhász Nándor kiemelte az április utolsó hétvégéjén tartott Szent György Napi Forgatag és Virágvásárt, ami látogatottsági rekordot döntött, és minden kilátogató megtalálta a maga érdeklődésének megfelelő programelemet – hangsúlyozta az igazgató.

Nagykőrös, möggyfesztivál, programok
Juhász Nándor, a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ és Közérdekű Muzeális Gyűjtemény igazgatója
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A fesztiválszezon indulásával, május utolsó hétvégéjén új rendezvényt indítottak útjára a szervezők Szeretlek, Nagykőrös című családi hétvégével. A három napos programsorozat tele volt újításokkal, melyeket nagy örömmel fogadott a nagykőrösi közönség. Ilyen volt például a szabadtéri ingyenes retro fesztivál sztárfellépőkkel, illetve Legszelídebb Nagykőrösi Motorosok felvonulás, ami gyermekek kismotoros felvonulása volt, és amire több száz család látogatott ki – emelte ki Juhász Nándor, hangsúlyozva, hogy örömteli a nagykőrösiek nyitottságát tapasztalni az ilyen eseményekkel kapcsolatban, amit az is mutat, hogy a Cifrakertben megrendezett esemény végig telt házas volt.

Az igazgató arról is beszélt, hogy egyre több helyi és környékbeli vállalkozó állt a nagykőrösi kultúra ügye mellé, ami arról is árulkodik, hogy értékes munkát végeznek a kultúra szervezői.

X. Kőrösi Möggyfesztivál programjai

Juhász Nándor nem csak az első félév sikeres programjaira tekintett vissza. Elmondta, hogy e hétvégén, pénteken és szombaton rendezik meg a X. Kőrösi Möggyfesztivált. Az igazgató kiemelte, hogy mindenki számára ingyenesen látogatható a rendezvényt, melynek a Cifrakert ad otthont.

Az első este 20 órától Apostol Musical, avagy Nem tudok élni nélküled címmel lesz musical, ahol a legismertebb Apostol slágerek csendülnek fel a Cifrakert szabadtéri színpadán. Szombaton egész nap programokkal várják a szervezők a kilátogatókat. Délelőtt 9 órakor főzőversennyel indul a nap, amire több mint 30 csapat jelentkezett, ezért garantált a jó hangulat. A szervezők egy nagy tortával is készülnek a 10 éves jubileum alkalmából, amiből a közönség is részesedik a készlet erejéig.

Lorán Barnabás Trabarna stand up előadása 16 órakor következik, majd az Arany János Kulturális Központ hip-hop csapata ad bemutatót. 17.30-kor Nemazalány és Sofi, 18.30-kor pedig Burai Krisztián lép fel. 20 órakor pedig Péterfy Bori nagykoncert várja a publikumot. Juhász Nándor hozzátette, hogy számos kísérőprogram színesíti a főnapot. A Magyar Bor Napjáról koccintással emlékeznek meg, lesz retro diszkó, valamint számos olyan program, mellyel kulturált kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a szervezők, valamint népszerűsítik a kőrösi möggyet – zárta gondolatait Juhász Nándor.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában