Ünnep

2024.06.24. 16:12

Paradicsomfesztiválra készül Jászszentlászló

A település ünnepét tartják a hétvégén Jászszentlászlón. A Paradicsomfesztivál alkalmat teremt arra, hogy a helyiek szórakozzanak, beszélgessenek, együtt ünnepeljenek és megnézzék a helyi művészeti csoportok előadásait.

Vajda Piroska

Idén a térségi citerások találkozójával kezdődik június 28-án, pénteken 18 órakor a Paradicsomfesztiválra keresztelt falunap Jászszentlászlón a Győrök Imre sporttelepen.

paradicsomfesztivál, ünnep, falunap
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A citerások bemutatkozása után a nap diszkóval zárul: Varga Kornél, majd Cooky szolgáltatja a zenét. Másnap, 8 órakor tűzgyújtással kezdődik a főzőverseny, majd 9 órakor indul a Vas Zoltán-emlékfutás, 11 órakor látványos motoros felvonulásra várják az érdeklődőket. Nagy András polgármester délben mond köszöntőt és adja át a helyi kitüntetéseket. Délután folytatódnak a szórakoztató műsorok. Lesz solymászbemutató, szenior örömtánc, extrém bike show, bringsuli, Fellép Nokta Gábor vezetésével a Jászszentlászlói Cifra táncegyüttes, Kőhalmi Ferenc bűvész és a Silver Step táncstúdió. A szombati programokat a Kormorán együttes élő koncertje, tűzijáték és utcabál zárja.  

Vasárnap 18 órakor a Bugaci Tanyaszínház a Páros élet pajzán széki történetek című vígjátékát nézhetik meg az érdeklődők a művelődési házban. 

Az idei fesztivál azért is lesz különleges, mert a község ebben évben ünnepli 150 éves születésnapját. 1874 májusában engedélyezte a Belügyminisztérium Pusztalászló községgé alakulását. A törvény által előírt előkészületek után a Jászkapitány elnökletével 1874. október 26-27-én hivatalosan is megalakult a község. 1876-ban a Jászkun kerület megszüntetésekor a Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegyéhez került a település. Ezzel közigazgatásilag végleg elszakadt a Jászságtól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában