Kavalkád

2024.06.21. 07:00

Gazdag programokkal készülnek Bács-Kiskunban a Múzeumok Éjszakájára

Országszerte izgalmas eseményekkel várják az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakája programokon több mint négyszáz helyszínen. Az ország legnagyobb és legnépszerűbb kulturális eseménysorozatához csatlakozott a kiskunmajsai Konecsni György Helytörténeti Gyűjtemény, a szanki Kiskun Emlékhely és a kelebiai Levente Sportegyesület is.

Pozsgai Ákos

Az idei nyári labdarúgó Európa-bajnoksághoz is igazodva Kelebián, a Levente Sportegyesület (KLSE) sporttörténeti bemutatóterme június 22-én, szombaton 18.00-24.00 óra között várja a látogatókat tárlatvezetéssel a Sántha Mária Művelődési Házban berendezett sporttörténeti kiállításon.

múzeumok éjszakája, kiállítás, labdarúgás
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Kiskunmajsán, a Konecsni György Helytörténeti Gyűjtemény június 22-én, szombaton 15 órától népi játékokkal várja a múzeum udvarán a családokat, lesz veterán gépjármű találkozó és kiállítás is. A Hahota Gyermek Színház Brémai Muzsikusok című előadása, valamint a „Vigyázat csalok!” – Rodolfo, a bűvész című kiállítás is izgalmas programnak ígérkezik majd a többi bűvészprogrammal együtt. A kertmoziban a Gólpassz című legendás magyar-angol 7:1-re végződő labdarúgó-mérkőzést vetítik majd le korabeli filmvetítéssel, késő este tűzshow várja a látogatókat.

Szankon, a Kiskun Emlékhelyen június 22-én, szombaton 18 órától kézművessarokkal, ugrálóvárral, kincskereső játékkal várják a gyerekeket. Amikor a kunok beavatkoztak a történelembe címmel tart előadást Mester Sándor népművelő, szociológus kötetlen beszélgetős formában. Este 20 órától a Sergő Zenekar táncháza várja az érdeklődőket Juhász Eszter és párja közreműködésével, 21 órától pedig hatalmas távcsövekkel figyelhetik meg az égboltot az érdeklődők. A rendezvény itt is késő este tűzzsonglőrök bemutatójával ér majd véget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában