Programajánló

2024.06.21. 13:24

Múzeumok Éjszakája: Baján is izgalmas programokkal várják a látogatókat

Számos intézmény csatlakozik a Múzeumok Éjszakájához, melyek színes programokkal és kiállításokkal várják az érdeklődőket június 22-én. Nem csak felnőtteknek, de gyermekeknek is ajánlott. A foglalkozások, előadások mellett játszóház is várja a kicsiket Baján.

Márton Anna

Határ, ami nem választ el címmel várja látogatóit a Türr István Múzeum és Bácskai Művelődési Központ tíz helyszínen, öt új kiállítással, 25 különleges kulturális, kulináris, tudományos és szórakoztató programmal. A támogatóknak köszönhetően idén díjtalan a rendezvény.

program, Baja, Múzeumok éjszakája
Színes programokkal készülnek Baján is
Forrás:  shutterstock.com / illusztráció

Kamilla a Fény leánya, Ruha teszi a nőt? Bronzkori divatirányzat vagy kulturális hovatartozás – címmel a Roosevelt téri kiállítóteremben dr. Pásztor Emília tárlatvezetést tart 19 és 20 órától.

Toldi István meseelőadása gyerekeknek 20 órakor kezdődik Mesék nappal, mesék éjjel címmel. Az emeleten 23 órától hallgathatják meg Dóra Áron meseelőadását felnőtteknek. A múzeumi kávéházban és romkocsmában kávéval, borkóstolóval és sörcsapolóval várják a vendégeket.

A Jazz, folk, sanzon határok nélkül című program keretében Szeder koncertezik a Múzeumudvarban 21 órától.

Az Éber-emlékházban divatbemutatót láthatnak az 1960-as, 1970-es évek trendjéből, Trapéznadrág, miniszoknya, babydoll címmel 18 órától és 19.30-tól.

A Bunyevác Tájház kiállításnézegető tárlatvezetéssel várja a vendégeket, a téma a bunyevácok építészete és lakáskultúrája a 19. és 20. század fordulóján. A Bácskai zene és bácskai ének program keretében mások mellett meghallgathatják a Vajdasági Horvát Művelődési Intézet, a szabadkai Prelje énekcsoport, a Vajdasági Román Művelődési Intézet, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet műsorát.

Az Eötvös József Főiskola Kortárs Gallériájában Sánta Csaba szovátai szobrászművész alkotásait és a Bajai iskolatörténeti kiállítást tekinthetik meg tárlatvezetés mellett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában