30. évforduló

2024.06.08. 15:00

Hatalmas szalaggal ölelték át a Kecskeméti Református Általános Iskolát – podcast

A Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége ezúttal a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatója, Tóth Attila volt. A beszélgetés apropóját az intézmény fennállásának 30. évfordulója adta.

Orosz Fanni Flóra

Néhány nappal korábban jubileumi ünnepség alkalmával Piknik Napot tartottak az iskolában, melynek keretén belül 150 virágot és egy fát is ültettek az intézmény elé, mely a közös munkát és az összefogást szimbolizálja. A közösségi ültetés jeleként minden osztályból öt-öt képviselő jelent meg a szombati napon. Csakúgy, mint a faültetés, a piknik nap is közösségkovácsoló, melynek lényege, hogy minden osztály saját standot állít, egymással versenyezve. Voltak, akik légvárral, motoros bemutatóval, vagy kisállat simogatással készültek.

Református iskola, Kecskemét, podcast
A Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatója, Tóth Attila
Fotó: Rádió 1 Gong

A beszélgetés alatt az igazgató elmesélte, hogy idén, a 30. évforduló alkalmával nem elégedtek meg egy ünnepséggel, ellenben minden hónapra készülnek valamilyen kisebb-nagyobb megmozdulással. Ide sorolható a fent említett közös ültetés, de az az alkalom is, amikor a diákok egy szalaggal átölelték az iskolát. Voltak továbbá egyházi alkalmak is, a köztes időben pedig átadásra került egy vadonatúj játszótér.

További részletek derülnek ki a Kecskeméti Református Általános Iskola jubileumi évéről az alábbi felvételen:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában