Összefoglaló

2024.06.05. 21:05

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 5.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Közel 80 óvodás környezete szépült meg a kecskeméti Nyitra utcai óvoda felújításával, amit szerda délelőtt tekintett meg Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Engert Jakabné alpolgármester és Tóth Attila képviselőjelölt. A Nyitra utcai óvoda udvara színpompás virágokat is kapott, amit a látogatók ültettek el.

hírek, összefoglaló, Kecskemét
Felújították és még szebbé varázsolták a kecskeméti Nyitra utcai óvodát
Fotó: Bús Csaba

Ünnepélyes keretek között adták át hétfőn az új falugazdász irodát Solton, ami a Béke tér 4. szám alatti Civil Szervezetek Házában kapott helyet.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai vádemelést javasolnak négy külföldi ellen, akik – két, szökésben lévő társuk segítségével – tucatnyi migránst vittek át az országon.

Szépségversenyünk zsűrije idén is meghozta döntését, így egy lány híján kialakult a döntő mezőnye. A régiók közönségkedvencei pedig hamarosan újra várják a szívecskéket.

Három hidrogén üzemanyagcellás és három akkumulátoros elektromos autóbusz áll forgalomba hazánkban a HUMDA támogatásával, ebből kettő Kecskeméten. A járművek üzembeállításának egyik fontos célja, hogy a közlekedés károsanyag és üvegházhatású gáz kibocsátása minél gyorsabban csökkenjen.

A kiskunfélegyházi önkormányzat 19 millió forint értékű adománnyal támogatta a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kiskunfélegyházi Telephely Járóbeteg szakrendelésének kardiológiai és gasztroenterológiai ambulanciáját – adta hírül a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház közösségi oldalán.

A nyomozás adatai szerint 2024. június 4-én délben két nő egy kiskunhalasi áruházból közel 40 ezer forintnyi árucikket akart ellopni. A kasszánál, sorban állás közben pakolták át zsákmányukat egy szatyorba, amivel egyikük kereket akart oldani, ám a biztonsági őr észrevette, és megállította. 

Vándorútra indult és elsőként, két hónapon át a bugaci Aranymonostor Látogatóközpontban látható az az összeállítás, amely ízelítőt ad az érdeklődőknek a Magyar Nemzeti Múzeum tavaly decemberben megnyitott tárlatából, A Magyar Menyasszony című kiállításból. A különleges összeállítás 500 évre visszamenően irányítja a figyelmet a nők társadalmi szerepére személyes történeteik és házasságaik bemutatásán keresztül.

Június 5-én immár ötödik alkalommal nyitották meg Kecskemét főterén a látványos tablókiállítást. A középiskolások idén is kitettek magukért, kreatív és egyedi tervezésű tábláik június 16-ig tekinthetők meg.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában