Beruházás

2024.06.05. 13:31

Felújították és még szebbé varázsolták a kecskeméti Nyitra utcai óvodát – galériával, videóval

Közel 80 óvodás környezete szépült meg a kecskeméti Nyitra utcai óvoda felújításával, amit szerda délelőtt tekintett meg Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Engert Jakabné alpolgármester és Tóth Attila képviselőjelölt. A Nyitra utcai óvoda udvara színpompás virágokat is kapott, amit a látogatók ültettek el.

Horváth Péter

Obbágy Tiborné igazgató elmondta, hogy az épületen teljes tetőcserét végeztek, ami szigetelést is kapott, a tető mellett csatornahálózatot építettek ki, a főbejárat és a gazdasági bejárat felett előtetőt létesítettek, valamint új, fedett kerékpártátoló került a főbejárat mellé. Felújították a kerítést is, melynek betonalapját javították, illetve új festést kapott. Megújultak a teraszok, és új tető került föléjük. Folyamatban van egy KRESZ-pálya kialakítása, emellett befejezték a belső irodák és az előtér festését. A növények immár megújult, gyöngykaviccsal bevont betonvályúban pompáznak az udvaron, ahonnan az elszáradt virágokat eltávolították, és a látogatók új növényeket is ültettek, amit a Gyenes Kertészet ajánlott fel az udvar szépítésére, Tóth Attila kezdeményezésére.

virágültetés, Nyitra utcai óvoda
Virágokat ültettek a megújult Nyitra Utcai Óvodában
Fotó: Bús Csaba

A felújítás egészében önkormányzati forrásból valósult meg – hangsúlyozta a Nyitra utca óvodát meglátogató Szemereyné Pataki Klaudia. A polgármester elmondta, hogy a közel ötvenéves intézmény rászolgált már a felújításra, ezért komolyabb összeget fordított erre a célra az önkormányzat. Mint fogalmazott, folytatják, amit elkezdtek, és örömmel tölti el, hogy Tóth Attila és Gyenes István együttműködése nyomán a gyermekek élvezhetik a színpompás növények szépségét az udvaron.

Tóth Attila, akinek kezdeményezésére zajlott a virágültetés, több szállal kötődik a Nyitra utcai óvodához: gyermekei is oda jártak, illetve van olyan tanítványa, aki pedagógusként dolgozik az óvodában. Tóth Attila hangsúlyozta, hogy szívügye a környezet szépítése, a zöld környezet kialakítása. Mélyen kötődik a természethez, amit híven kifejez az, hogy otthon is egy szép kertet gondoz. Mint elmondta, a kerületet is azzal a szemmel nézi, hogy mivel lehet még szebbé tenni, és élhetőbbé varázsolni a városrészt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában