Kiskunhalas

2024.06.22. 09:00

A korszerű hegesztéstechnika állt a szakmai nap középpontjában

A korszerű hegesztési eljárásokat mutatták be a KSZC Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium tanműhelyében a Heg-Men Bt. képviselői.

Pozsgai Ákos

A Vári-szakképzőben magas szintű gépészeti képzés zajlik, az oktatók és az iskola tanulóinak tudását azzal is igyekszik naprakészen tartani, hogy az ipar szereplőit szólítja meg és igyekszik a különböző vállalkozásokkal szoros kapcsolatot tartani a duális képzés adta kereteken túl is.

Kiskunhalas, szakmai nap, Vári Szakképző
A korszerű hegesztéstechnika állt a szakmai nap középpontjában
Fotó: Vári Szabó István Szakképző Iskola

Hegesztőket és gépész szakirányú szakembereket hívtak el egy országjáró nemzetközi szakmai nap keretében szervezett előadásra és gyakorlati bemutatóra, ahol az érdeklődők a hegesztéssel, vágással, automatizálással, robotizációval és lézerhegesztéssel tudnivalókról kaptak hasznos információkat.

A gyakorlati bemutatókat megelőző előadásokon az érdeklődők megismerkedhettek a Hegesztési eljárások című tankönyvvel és a Hegesztés és vágás a jövő tükrében című szakmai könyvvel. A szakkönyv 21 céget mutat be, akik szinte a nulláról lettek milliárdosok, mindkét kötet szerzője: Szabó Andrea, hegesztő szakértő a TÜV Thüringen Hungary Kft. munkatársa és Heinrich Rezső. A szakmai napon az Invent Welding Kft., a ReWerob Solutions Kft., a Vector Steel Kft. és a Teqball Kft. szakértői is részt vettek, akik az elméleti kérések mellett a gyakorlati tudnivalókról is tájékoztatták az érdeklődőket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában