Kecskemét

2024.06.25. 20:35

Bányais bravúrok a nyári szünet előtt

Kecskeméten, a Bányai Júlia Gimnáziumban nagyon sok szép versenyeredmény született a tanév vége előtt. A sikerekről az iskola közösségi felületein is számot adott.

Sebestyén Hajnalka

Idén először szervezték meg a Nemzetközi Mesterséges Intelligencia Diákolimpiát (IOAI). A közelmúltban az ELTE Informatika Karán a diákolimpia hazai válogató versenyén Kovács-Bánhalmi Hédi Zita 11. A osztályos tanuló 1. helyezést ért el. Ezzel elsőként került be azon négy csapattag közé, akik augusztusban fogják képviselni Magyarországot a diákolimpián, Bulgáriában. 

Bányai Júlia Gimnázium, versenyeredmény, Kecskemét
A  Kárpát-medencei Hevesy György Kémiaversenyen Szabó Ármin és Berta András is kiemelkedően teljesített
Fotó: Bányai Gimnázium

A XXXV. Kárpát-medencei Hevesy György Kémiaversenyen Szabó Ármin (8.A) országos 17. helyezést, Berta András (8.A) 22. helyezést ért el. Berta András elnyerte a legjobb laborgyakorlatért járó különdíjat is. A felkészítő tanáruk Labancz István volt. 

A Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett „Gondolkodj Ökosan!” környezetvédelmi alkotópályázaton a bányais tanulók közül többen is díjat vehettek át. Molnár Hanna (5.B) 3. lett.  Kollektív díjat kapott: Szabó- Réz Panna, Polák Anna Lotti, Király-Kósa Kordélia, Schweibert Luca Klára, Veress Réka, Horváth Benedek, Németh Ákos, Kozma Áron.

A Bolyai János Matematikai Társulat Csongrád-Csanád megyei Tagozata a LX. alkalommal tartott Szőkefalvi-Nagy Gyula Matematikai Emlékversenyen Papp Barnabást (11.A) Dicséretben részesítették.

Végül még egy kimagasló eredmény. Mohay Janka 8.A osztályos diáklány elnyerte a Magyarország Jó tanulója, jó sportolója 2023 kitüntető címet. 


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában