Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

2024.06.30. 16:40

Újra meghirdették a térségi lekvárversenyt

Vajon kié lesz a legjobb lekvár? Erre keresik a választ az Aranyhomok Térségi Lekvárversenyen, melyet az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület nyolcadik alkalommal hirdetett meg.

Sebestyén Hajnalka

Három kategória

A VIII. Aranyhomok Térségi Lekvárversenyre Kecskemét és térsége lekvárfőzői jelentkezhetnek házi készítésű lekvárjaikkal három kategóriában. Választható: Hagyományos ízű lekvárok; Különleges, kreatív lekvárok; illetve Zöldségkrémek és csatnik (chutney-k) kategória. Nevezni akár mindhárom kategóriában lehet, díjmentesen.

lekvár, verseny, Kecskemét,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Saját készítésű finomságok

Jelentkezni csak saját készítésű, térségi gyümölcsből, zöldségből készített lekvárral, zöldségkrémmel, csatnival lehet. A kóstoláshoz egy üveg lekvárt kérnek a szervezők, feltüntetve a jelentkező nevét, a lekvár megnevezését és részletezve pontos összetételét. A zsűri a lekvárokat ízük, illatuk, megjelenésük, egyediségük alapján bírálja, kategóriánként díjazza. A díjazott lekvárból a Lekvárfőzők Találkozójára kérnek egy üveg lekvárt biztosítani a kóstoláshoz.

Értékes fődíj

Érdemes nevezni, hiszen a fődíj „Kecskemét és térsége lekvárja” cím elnyerése és egy Weninger befőzőautomata.

A lekvárokat 2024. július 31. szerda 16 óráig lehet leadni az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület Csányi János krt. 14. (Kik-For székház), I. em. alatti irodájában. 

Az eredményhirdetés és a díjátadó a Hírös Hét Fesztivál XXVII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás keretében lesz, Kecskemét Főterén augusztus 24. szombat 16 órakor.

A díjátadó után Lekvárfőzők Találkozójára várják szeretettel a verseny résztvevőit. A találkozó célja a tapasztalatcsere, ahol a díjazott lekvárok készítőjével és a zsűritagokkal találkozhatnak az érdeklődők. 

További információ és a nevezési lap letölthető: www.aranyhomok.hu , www.facebook.com/akegyesulet tel.: 76/504-780 , [email protected] .

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában