Klebelsberg Központ

2024.06.14. 20:00

Önálló állami művészeti iskola indul Jánoshalmán

A Klebelsberg Központ elnöke engedélyezte a Jánoshalmi Alapfokú Művészeti Iskola elindítását 2024. szeptemberétől – tudatta közösségi oldalán Bányai Gábor, a város (Fidesz-KDNP) egyéni országgyűlési képviselője.

Pozsgai Ákos

A városban működött korábban a vármegye egyik legjobb művészeti iskolája, a Lajtha László Művészeti Iskola, amely húsz évvel ezelőtt befejezte a működését. Majd az alapítványi formában működő Felső-Bácskai Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vette át a művészeti oktatási feladatok egy részét, az idei tanévzáróval viszont megszűnik tovább működni.

művészeti iskola, oktatás, Klebelsbeg Központ
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

– Ha egy ajtó bezáródik, idővel kinyílik egy másik. Jó hír a jánoshalmi járás diákjainak, a szüleiknek és a művészetek pártolóinak, hogy újra szerveződik a művészeti oktatás a városban – írta közösségi oldalán a képviselő, aki mellékelte a Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke levelét, aki arról tájékoztatta, hogy engedélyezi a Tankerületi Központ átszervezésre tett felterjesztését, mely szerint 2024. szeptemberi tanévkezdéssel önálló intézményként kezdheti meg működését az új Jánoshalmi Alapfokú Művészeti Iskola a jelenlegi Kiskunhalasi AMI Jánoshalmi Kossuth utcai telephelyén. Az új intézményben működő zeneművészeti ágak között lesz billentyűs, fafúvós, rézfúvós és vonós tanszak 12 évfolyammal, zeneismeret tanszak 2+4+6 évfolyammal. Lesz táncművészeti ág néptánc, társastánc és balett tanszakkal 2+6 évfolyammal, képző- és iparművészeti ág: grafika és festészet, környezet- és kézművel kultúra tanszakkal 6 évfolyamon, 150 fős tanulói létszámmal.

Az új Jánoshalmi Alapfokú Művészeti Iskola vezetője Kovács Andrea, a Kiskunhalasi AMI jelenlegi igazgatója lesz, aki Jánoshalmán folytatja munkáját. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában