Gyereknap

2024.05.26. 16:46

Egy napra minden gyermek tűzoltó lehetett Kecskeméten – galériával, videóval

Gyermeknapon a kecskeméti tűzoltóság kapuit is kitárták a legkisebbek előtt. A kicsik magukra ölthették a tűzoltók öltözékét, ráadásul nemcsak nézhették, de ki is próbálhatták a speciális eszközöket.

Lizik-Varga Katalin

Már 10 óra előtt kígyózott a hosszú sor a Kecskemét Hivatásos Tűzoltóparancsnokság épülete előtt, ugyanis a kicsik már nagyon várták ezt a napot, amikor egy kis időre igazi tűzoltónak érezhették magukat. Sokan saját tűzoltóruhában és sisakban érkeztek. Azok pedig, akiknek nem volt egyenruhája, felpróbálhattak egyet, amiben aztán például örömmel be is ülhettek egy tűzoltó autóba. 

gyereknap, tűzoltó, Kecskemét,
Egy napra minden gyermek tűzoltó lehetett Kecskeméten
Fotó: Lizik-Varga Katalin

A katasztrófavédelem munkatársai nagyon izgalmas programokkal várták a kicsiket. Ezen a napon a gyerekek szinte mindent kipróbálhattak a laktanyában: tűzoltóautóra mászhattak, lecsúszhattak azon a bizonyos tűzoltó csövön, vízsugárral célba is lőhettek, sőt egy igazi tűzoltó tömlő használatát is elsajátíthatták, miközben a pázsitot is megöntözték.

Megismerhették a tűzoltók munkáját

Próbariasztásokat is tartottak a nap folyamán, melyeknek köszönhetően a jelenlévők megfigyelhették azt, hogy milyen gyorsan és fegyelmezetten készülnek el és indulnak útba a tűzoltók, hogy segítsenek a bajbajutottakon.

Ottlétünkkor igazi bevetés miatt is szólt a sziréna, így a gyerekek azt is látták, hogy mi történik a laktanyában éles helyzetben. Ugyanis a tűzoltóknak gyermeknapon is készen kell állniuk, mert bármikor jöhet egy riasztás. Bátran állíthatjuk, hogy a kicsik mellett a felnőttek is nagyon jól érezték magukat, az apukák is érdeklődve figyeltek és előszeretettel próbálták ki gyermekeikkel együtt a tűzoltó eszközöket.

Minden gyermek óriási mosollyal, vidáman és elégedetten távozott a laktanyából, hiszen amellett, hogy megismerték a tűzoltók munkáját, és bepillantást nyerhettek a katasztrófavédelem munkatársainak a mindennapjaiba, egy napra maguk is tűzoltókká válhattak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában