Elismerés

2024.05.17. 13:50

Az ápolókat köszöntötték a kecskeméti regionális konferencián – galériával, videóval

Elismeréseket és kitüntetéseket adott át munkatársainak a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház pénteken a Four Points by Sheraton Hotelben a XXIII. Regionális Ápolási Konferencián. Minden évben a szakma aktuális kérdéseiről tanácskoznak a résztvevők.

Horváth Péter

Idén az asszisztensi munka lehetőségei és kihívásai, az osztályok közötti együttműködés jó gyakorlatai, a humor pozitív hatásai, valamint az étkezés és az egészség összefüggései adták a konferencia témáit. 

ápoló, konferencia, Kecskemét, kórház, elismerés
Elismeréseket is átadtak az ápolási konferencián
Fotó: Bús Csaba

Az ápolók ünnepe  a szakma megbecsülését fejezi ki 

Pap Szekeres Anita, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház ápolási igazgatója, a tanácskozás főszervezője elmondta, hogy május 12. az ápolók nemzetközi világnapja, és a konferenciát minden évben e jeles alkalomból rendezik meg, köszönetként azok felé, akik a betegápolást választották életpályájuknak. Hangsúlyozta a holisztikus szemléletű gyógyítás fontosságát, vagyis azt, hogy nem a betegséget magát, hanem a testet, a lelket és a szellemet egységként kezelve gyógyítanak. Éppen ezért az ápolás művészet is egyben. Az ápolási igazgató elmondta, hogy a 10 éves jubileumok rendezvénye volt a pénteki: 10 éve alakult a MEDrigál kórus, ennyi ideje költöztek át a régi Izsáki úti tömbből. Pap-Szekeres-Anita kiemelte, hogy az ápolók a munka mellett sokrétű módon képezik a kórházi élet részét. Kifejtette, hogy az ápolók ünnepe a szakma megbecsülését fejezi ki feléjük, ami szolgálja  a pályán maradást, és kedvet csinál a pálya választásához, hiszen az ápolói hivatás biztos keresetet és folyamatos fejlődési lehetőséget kínál.

Dr. Gondos Miklós főigazgató méltatta az ápolók munkáját, kiemelve, hogy nélkülözhetetlenek a gyógyításban, és az ápolók nélkülözhetetlen szerepet játszanak az orvosok gyakorlati képzésében is.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Szabó-Bakos Zoltánné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara bizottsági elnöke is különös elismeréssel szólt az egészségügyi szakdolgozók munkájáról.

A rendezvényen elismeréseket is átadtak.

Kiváló Ápoló elismerésben részesült Kapás Erika ápoló, Szénási Eszter pszichiátriai és mentálhigiénés szakápoló, Herczeg Nikolett ápoló,Horváth Jánosné gazdasági nővér, ápoló és Potondi Erika szülésznő.

Kiváló Asszisztens elismerésben részesült Petrovics Györgyné fertőtlenítő sterilező asszisztens, Kalocsai Krisztina és Szőcs Anikó aneszteziológiai szakasszisztens, Betyár Katalin laboratóriumi szakasszisztens,  V. Tóth Veronika, Eperjesiné Virág Hajnalka, Borbély Ilona asszisztens és Pintér Zoltánné asszisztensek.

Elismerő Oklevél kitüntetést vehetett át a gyakorlati oktatásban végzett kiemelkedő szakmai munkájuk elismeréséül a Fizio- és Mozgásterápiás Osztály munkacsoportja.

A Magyar Ápolási Egyesület Országos vezetősége kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül Elismerő Oklevél és ezüst kitűző kitüntetésben részesítette Pusztai Istvánné szülésznőt és Bús Attila ápolót.

Csík Julianna, a MESZK Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezet elnöke és az ápolási igazgató a az országos szakmai tanulmányi verseny és az országos felnőtt szakmai verseny helyezettjeit köszöntötte.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában