Összefoglaló

2024.04.20. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 20.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Pénteken a Kecskeméti Református Gimnáziumban a város és a környék biológiatanárai láthattak új módszereket a tantárgyuk laborban történő szemléltetésére. A labormunka mindenki számára sok új ismeretet nyújtott.

a nap legfontosabb hírei összefoglaló, hírek
Halálos baleset történt Fülöpháza külterületén
Fotó: Pozsgai Ákos

Összeütközött két személygépkocsi az 5301-es út 5-ös kilométerénél, Fülöpháza külterületén. Az egyik sofőr életét vesztette a balesetben.

Árokba borult egy személykocsi az 54-es főút 34-es kilométerénél, a fischerbócsai elágazónál. Az esethez a soltvadkerti önkormányzati és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók vonultak, és a helyszínre érkezett a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. 

Szombaton megtelt motorosokkal Kecskeméten a Homokbánya városrész. A Füredi Autósiskola és Képző Központ 11. alkalommal rendezte meg a szezonnyitó motoros vezetéstechnikai nyílt napját a vezetéstechnikai pályáján.

Festménykiállítás és vásár nyílt a Kecskeméti Arborétum fejlesztéséért a Népi Iparművészeti Gyűjteményben a napokban.

A 2023/2024-es tanévben is megrendezték a Bács-Kiskun vármegyei Szakács Jenő fizikaversenyt a gimnáziumok 9-12. (13.) osztályos tanulóinak, illetve azoknak a 9-12. (13.) évfolyamos középiskolai tanulóknak, akik nem gimnáziumi rendszerben tanulnak. Az eredményhirdetést szombaton tartották a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar Főépület, Bolyai János kiselőadójában.

A 2021-ben, 43 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt kecskeméti születésű jogtudósra, dr. Mészáros Ádámra emlékeztek kollégái és barátai a nevét viselő emlékkonferencián szombaton. A Mészáros Ádám Emlékülést a Magyar Jog- és Államtudományi Társaság és a Mészáros Ádám Emlékbizottság rendezte meg a Kecskeméti Járási Ügyészségen, ahol díjakat is átadtak. Az elismeréssel illetett jogászok Mészáros Ádám kutatási területeit érintő tanulmányokkal pályázhattak.

A Bajai Járásbíróság tárgyalás nélkül, előkészítő ülésen jogerősen 1 év 2 hónap börtönre ítélt egy férfit, akivel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség. A börtönbüntetést két év próbaidőre felfüggesztette a bíróság – írja közleményében a Kecskeméti Törvényszék.

Gyermekmentő érkezett száguldva pénteken délután a csepeli Kossuth Lajos utca egyik házához, ahol szörnyű baleset történt: a panel épület ötödik emeleti ablakából kizuhant egy hároméves kisgyermek.

Itt az ideje a téli gumi lecserélésének. Erre hívja fel a figyelmet a szakember. László Viktor, a kecskeméti LM Technik gumiszerviz üzemeltetője részletes tájékoztatást adott a gumicsere tudnivalóiról a Rádió 1 Gong Téma műsorában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában