Kölyökatlétika

2024.03.07. 20:40

Több mint száz óvodás versenyzett a kiskőrösi Narancs Kupán

Közel 120 izgatott, ám nagyon jókedvű óvodás vendégeskedett március 7-én, csütörtökön délelőtt a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában. Az immár hagyományos Narancs Kupára a város nagycsoportosait várják minden évben. Minderről Subáné Kiss Krisztina tájékoztatta hírportálunkat.

Barta Zsolt

A tornaterem ilyenkor hatalmas játszóházzá változik, ahol a kölyökatlétika eszközeit felhasználva vidám, és a kicsik életkori sajátosságainak megfelelő feladatokat állítanak össze a pedagógusok. Ezúttal Kolonusz Lili és Dózsa Tamás tervezte meg azt a hat állomásból álló feladatsort, melyet forgószínpadszerűen jártak végig az öt óvodából érkezett apróságok.

Narancs Kupa, kölyökatlétika, verseny
Az óvodások bemelegítettek mielőtt elkezdődött a sorverseny
Fotó: Subáné Kiss Krisztina

A vendégeket Grausza Jánosné tagintézmény-igazgató köszöntötte, aki bemutatta a leendő elsős tanítónéniket is. Az 1. a osztályfőnöke szeptemberben Rohoskáné Sinkovicz Mariann lesz, az 1. b tanítónénije Benéné Mihalkó Valéria, az 1. c osztályt választók pedig Királyné Schindler Mónika vezetésével kezdik meg tanulmányaikat.

Rövid bemelegítés után kezdődhetett is a játék. Természetesen mindenki mindent kipróbálhatott. Nagy sikere volt a padokból kialakított csúszdáknak, de a célba dobás és a minigolf is igazán népszerű volt.

Narancs Kupa, kölyökatlétika, verseny
A csoportok egymással mérkőztek meg a rendezvényen
Fotó: Subáné Kiss Krisztina

Gyorsan elrepült a játékra szánt óra, és az élmények mellé ivólevet és müzlit is kapott minden kis óvodás. Az aulában pedig egy „Iskolás leszek” feliratú fotófal várta a csoportokat. A gyerekek többsége azonban csak rövid időre búcsúzott el az intézménytől, hiszen szombaton délelőtt már szüleikkel együtt várják őket vissza – tájékoztatott Subáné Kiss Krisztina. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában