Ady Endre Művelődési Ház és Könyvtár

2024.02.15. 07:00

Napelemes rendszer épült Fülöpházán

Napelemes rendszert alakítottak ki a fülöpházi Ady Endre Művelődési Ház és Könyvtár épületénél. A beruházásra 8,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat a Kolon Menti Leader Egyesület Helyi fejlesztések támogatása címmel kiírt pályázatán.

Gulyás Sándor

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

– A települési önkormányzatnak kötelező feladata a kulturális szolgáltatás, különösen a nyilvános könyvtári ellátás biztosítása, a helyi közművelődési tevékenység támogatása, amit az Ady Endre Művelődési Ház és Könyvtár, mint közösségi színtér épületében lát el. Itt folytatják tevékenységüket különböző önszerveződő csoportok, klubok. A rendezvényterem ad otthont többek között az eseti rendezvényeknek is. A szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet miatt kialakult energiaválság idején kiemelten fontos érdek az energiaköltségek minimalizálása, továbbá környezetvédelmi szempontból is lényeges a megújuló energiaforrások használata, ehhez nyújtott segítséget a Kolon Menti Leader Egyesület pályázatán elnyert támogatás, amit 431 ezer forint önerővel egészítettünk ki  – mondta el hírportálunk érdeklődésére Nagyné Balogh Csilla, a község polgármestere.

A fejlesztés eredményeként harminchat villamos energiát előállító napelem került elhelyezésre az épület tetőszerkezetén, valamint jutott pénz akkumulátoros mobil hangosító berendezésre is.

– A kiépítésre került napelemes rendszer jelentős energia-megtakarítást jelent önkormányzatunk számára. Az akkumulátoros mobilhangosítás pedig lehetővé teszi, hogy olyan helyszíneken is biztosítani tudjuk a rendezvényhangosítást, ahol elektromos áramvételi lehetőség nem áll rendelkezésre. A bluetoothos hálózati kapcsolat lehetővé teszi, hogy akár egy mobiltelefonról is le lehessen játszani a kívánt zenét – tette hozzá Nagyné Balogh Csilla.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában