Verseny

2024.02.11. 15:42

A legízletesebb töltött káposztákat díjazzák Soltvadkerten

Második alkalommal rendezik meg a töltöttkáposzta-főző versenyt a városban. Tóth Csitta István, a jól ismert grillező szakember rendezi meg idén is a megméretést a helyi piactéren.

Barta Zsolt

A Buckalakók csapata a felvételen

Fotó: Barta Zsolt / archív-felvétel

Soltvadkert Ahogy Tóth Csitta István mondta, eddig 16 csapat jelentkezett, de az utolsó pillanatban is beeshetnek jelentkezők. Nevezési díj nincs az idén sem. Három ismert személy, Kárász Rita, a Rita Házi Szörpfőzdéje alapítója, Szervánszky László, a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda tulajdonosa, illetve Farkas Miklós pálinkafőző mester, hentes lesznek a döntnökök. 

Az önkormányzat is támogatja a versenyt, ingyenesen biztosít vizet, áramot, főzőhelyet a rendezvénynek. Tóth Csitta István lapunknak elmondta, hogy a tavalyi verseny jól sikerült, annak ellenére, hogy szeles, hideg idő volt. Most úgy tűnik az előrejelzésekből, mintha a tavasz hamarabb kopogtatna. Nappali csúcshőmérsékletnek 8-9 fokot jelez előre a meteorológia. 

Tóth Csitta István, a verseny főszervezője
Fotó: Barta Zsolt / archív-felvétel

Hogy milyen is a jó töltött káposzta? Ízlés kérdése. A Kárpát-medencében eltérőek lehetnek a receptek. Tóth Csitta István ízlése szerint érdemes kisebb káposztákat készíteni. Akkorákat, amelyekbe 5-6 dekagramm kolbászhúst lehet belehelyezni. A töltött káposztát pedig abalében érdemes főzni. Ezekből 3-4-et lehet nagyon ízlésesen tálalni. A versenyt február 24-én, szombaton tartják. Reggel 8-10 között érdemes kitelepülni a csapatoknak, 13 órakor zsűrizés, 15 órakor pedig eredményhirdetés. Jelentkezni Tóth Csitta Istvánnál lehet, a közösségi médián keresztül.

Nehéz Tamás soltvadkerti versenyző főzi a felvételen a töltött káposztát
Fotó: Barta Zsolt / archív-felvétel

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában