2024.02.11. 15:42
A legízletesebb töltött káposztákat díjazzák Soltvadkerten
Második alkalommal rendezik meg a töltöttkáposzta-főző versenyt a városban. Tóth Csitta István, a jól ismert grillező szakember rendezi meg idén is a megméretést a helyi piactéren.
A Buckalakók csapata a felvételen
Fotó: Barta Zsolt / archív-felvétel
Soltvadkert Ahogy Tóth Csitta István mondta, eddig 16 csapat jelentkezett, de az utolsó pillanatban is beeshetnek jelentkezők. Nevezési díj nincs az idén sem. Három ismert személy, Kárász Rita, a Rita Házi Szörpfőzdéje alapítója, Szervánszky László, a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda tulajdonosa, illetve Farkas Miklós pálinkafőző mester, hentes lesznek a döntnökök.
Az önkormányzat is támogatja a versenyt, ingyenesen biztosít vizet, áramot, főzőhelyet a rendezvénynek. Tóth Csitta István lapunknak elmondta, hogy a tavalyi verseny jól sikerült, annak ellenére, hogy szeles, hideg idő volt. Most úgy tűnik az előrejelzésekből, mintha a tavasz hamarabb kopogtatna. Nappali csúcshőmérsékletnek 8-9 fokot jelez előre a meteorológia.
![](https://cdn.baon.hu/2024/02/I4W7A3bFQ1d9ZeXuz-ozk3ObrXEf_eqISDQIZTUBPHA/fit/1200/800/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk2YmNiYmVkNGMyYzRhYjdhYmZkZmZmYjZiMTEyOGRi.jpg)
Fotó: Barta Zsolt / archív-felvétel
Hogy milyen is a jó töltött káposzta? Ízlés kérdése. A Kárpát-medencében eltérőek lehetnek a receptek. Tóth Csitta István ízlése szerint érdemes kisebb káposztákat készíteni. Akkorákat, amelyekbe 5-6 dekagramm kolbászhúst lehet belehelyezni. A töltött káposztát pedig abalében érdemes főzni. Ezekből 3-4-et lehet nagyon ízlésesen tálalni. A versenyt február 24-én, szombaton tartják. Reggel 8-10 között érdemes kitelepülni a csapatoknak, 13 órakor zsűrizés, 15 órakor pedig eredményhirdetés. Jelentkezni Tóth Csitta Istvánnál lehet, a közösségi médián keresztül.
![](https://cdn.baon.hu/2024/02/Ml7Sv4r1fppXHtIIg2KGYLh2yLUJe7Ld8TlkgboNBt4/fit/1200/800/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM0NGUzYzQzZjBhNDRkYTdhMmNiNDliZjJkMzU1MDIy.jpg)
Fotó: Barta Zsolt / archív-felvétel